Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 4 augusti 2016

Vad ska jag göra nu?

 Vad ska jag göra nu?

Igår gick tre böcker iväg till tryck: 10 misstag författare gör, Döden på Island och Det osynliga folket på Island. Plötsligt kände jag mig tom. I ett halvår har jag arbetat sju dagar i veckan, sexton timmar om dagen. Nu kan jag vara ledig. I alla fall ett litet tag.
Att ha många manus på gång innebär att högarna på skrivbordet växer. Jag har inte tid att arkivera och plocka undan efter hand, utan lägger bara på hög, skjuter allt åt sidan för att fokusera på en ny bok. Du ska veta att jag har ännu ett skrivbord, till höger om det här. Där ligger det också högar, med av en helt annan sort. Där är det tidningar jag har medverkat i. En rejäl hög även den. De ska sorteras och arkiveras i mitt dokumentskåp. Mamma gjorde en klippbok där hon satte in tidningsartiklar om mig. Den har jag nu fått tillbaka. En dag ska jag fortsätta på den. En dag...

Är oändligt tacksam över att min isländske förläggare och man har tagit sig tid till att läsa mina isländska berättelser. Då vet jag att allt är rätt. Nu måste jag resa tillbaka till Island och gå i Theo och Ramonas fotspår nästa gång. Det blir en resa som tar mig över hela Island och även i Game of Thrones fotspår.

De isländska böckerna kommer alltid att påminna mig om kattungarna Troll och Trulsa och Tudors avundsjuka blickar när inte han fick plats i mitt knä under korrekturläsningen.
Tillbaka till frågan "vad ska jag göra nu?". Självklart vet jag vad jag ska göra, fyra nya böcker ska bli klara innan hösten 2017. Minst fyra böcker är väl bäst jag säger, för jag vet aldrig vad som dyker upp i huvudet.

Nu ska jag ta två dagar ledigt, eller kanske fyra. Sedan sätter jag igång igen. Det kliar i fingrarna efter att få börja skriva, men först har jag massor av fakta att läsa in. För att göra fingrarna nöjda under tiden kopplar jag av med lite fantasy på kvällarna.

Att skriva är för mig som att andas. Jag lever!

10 misstag författare gör

Misstag kan vara dyra, onödiga, roliga eller en förutsättning för att man ska lära sig.


Här delar författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson med sig av sina och andras värsta och bästa grodor för att du ska kunna undvika åtminstone några av misstagen.

Vem av oss blev blåst på ersättningen för sin första bok? Vem tappade underbyxorna på väg till en intervju på bokmässan? Vem är sådan perfektionist att boken aldrig blir klar?

Tillsammans har bokens författare 34 års erfarenhet från bokbranschen.

Sagt om Kim: ”Kim är en ambassadör för läslusten, glädjen och för det skrivna ordet.”
Sagt om Kristina: ”Kristina är en pärla; erfaren, trevlig och dessutom mycket rolig.”
Sagt om Lennart: ”Lennart skriver lättläst, underhållande och initierat om ämnet.”


Döden på Island
Ramona visste att det hon tänkte göra var fel, ändå kunde hon inte låta bli. Hon hade längtat efter att besöka Island. Hon hoppades att hennes föraning stämde, då skulle de snabbt befinna sig där.

Boken om Island låg på sängbordet. Bredvid henne satt bästa vännen Ulrika, älskade Theo och kusinen Robert. Ramona grep tag i boken. Genast blev hon yr och omgivningen suddig. En ny tidsresa hade påbörjats.

I nästa sekund befann sig allihop på en karg, blåsig sandstrand. Aldrig hade Ramona kunnat ana all den ondska och död tidsresan skulle föra med sig.

Det osynliga folket på Island
I Dimmuborgirs lavafält på Island döljs många väsen bland grottor och klippformationer. Dit kommer Theo och Ramona och blir genast indragna i Det osynliga folkets värld. Yulepojkarna är i fara och även den isländska julen. Trollpackan Grýlas hunger är så stor, att hon äter precis vem som helst. Magi och isländska traditioner vävs samman till ett rafflande äventyr för Theo och Ramona.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

2 kommentarer:

Idel Strålstjärna sa...

Längtar att få läsa dina Islands böcker är så nyfiken 😊

Kim M. Kimselius sa...

Hej Idel

Åh, vad kul att höra! Ja, du har ju varit med om när en av dem föds ;-)

Kram Kim