Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 12 oktober 2016

Lever du ditt liv på nätet?

Lever du ditt liv på nätet?

Ibland blir jag förvånad när folk blir arga på mig för att jag inte besvarar en kommentar, eller ett meddelande, direkt.  Jag sitter inte uppkopplad och stirrar på datorn eller telefonen hela dagarna. Jag kopplar upp mig, gör vad jag ska, sedan stänger jag ner internet för att kanske inte titta ut på nätet någon mer gång den dagen. Ibland är jag inte inne på nätet på en hel dag.

Är det unikt?

Ibland tror jag det, men jag hoppas innerligt att det inte är så. För det finns så mycket mer att göra än att leva sitt liv på nätet. Just nu är naturen fantastisk med alla sina färger. Luften är klar och lätt krispig, nästan så att den går att känna i munnen. Det var precis vad jag gjorde när Tudor kom in från morgonrundan. När han fick sin kram luktade han mossa, kyla och hund.


Jag förstår att sociala medier och nätet gör stor skillnad för vissa människor, de som inte har möjlighet att på egna ben ta sig ut så mycket som de vill. Där betyder kontakten med andra människor på nätet mycket.


Lycka för mig är att ta en runda tillsammans med Tudor och kattungarna. Tudor är mån om kattungarna och håller ordning på dem. Men igår blev det fart på honom. Han hoppade omkring som en galning och försökte få igång dem att leka. Bara Troll lekte med. Trulsa blev mest rädd.

Nästa gång du inte får svar direkt ifrån mig när du ställt en fråga, eller kommenterat något av mina inlägg, tänk då på att jag förmodligen sitter och skriver på en bok, eller njuter av naturen.

Hoppas du gör detsamma.

Jag älskar att vara författare!Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Den 15 oktober håller jag Skrivarkurs i Karlskrona.
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

12 kommentarer:

Bengt-Oswin sa...

Precis mina tankar!
De sista åren när jag vårdade mor, så blev det mer och mer kontakt med Twitter och FB. Det var mitt andningshål.

Men nu är jag fri, kan förverkliga mina drömmar och framför allt ta hand om mitt välbefinnande. Jag behöver ut och promenera mycket, är ute med vovven, förverkliga andra drömmar.

I dag är dessa sociala medier inte lika viktiga längre. Oftas bir det på natten innan jobbet, och sedan vi morgonkaffet.

Föredrar kontakter IRL istället för via datorn...

Kim M. Kimselius sa...

Hej Bengt :-)

Härligt att du håller med mig. Det gäller att ta vara på livet.

Bamsekram från Kim

eva sa...

God morgon min goa Kim.
Jag förstår vad du menar vi alla är olika.
Jag är inte mycket för att skriva varken på Fb eller annat.
Men svara när jag hinner eller kan, alla får alltid svar fast inte är direkt,
Och mina vänner vet detta
Jag tycker att det är tur att vi alla är olika hur skulle det annars se ut
Nej fortsätt vara den du är.och dom som inte gillar det synd för dom.
Som du sa man ska leva livet vi har bara ett liv
Många varma kramisar till dig och dina djur ja din man åxo får vara med ett hörn hihihi all kärlek till dig MVH Eva

Charlotte Bergström sa...

Hej Kära Kim och Du har alldeles rätt.
Gå ut i naturen och njut av de färger som hösten begåvar oss med.

Men... det här med media och dess påverkan av våra sinnen är en av de bedrägligaste åkommor vi kan drabbas av. Har just bloggat om det, och att jag ibland måste stänga av "hela världen" för att inte tappa mitt goda humör alldeles.

Så jag har redan haft dig i tankarna denna morgon, om hur trevligt det skulle vara att träffa dig och få lite glädje och inspiration. Men vaddåååå Karlskrona???? Sverige är för lååångt ;-)

Kram <3

Kim M. Kimselius sa...

Hej Eva

Åh, tack snälla, Eva. Blir rörd av dina ord.

Bamsekram Kim <3

Kim M. Kimselius sa...

Hej Charlotte

Vet hur det är att behöva stänga av hela världen för att inte tappa mitt goda humör, det är samma för mig.

Vad fint att du har haft mig i tankarna, det uppskattar jag. Åh, så synd att du bor långt ifrån mig. Förstår att du vill komma på skrivarkursen som jag har i Karlskrona på lördag. Men kanske vill du komma på någon av sommarkurserna istället. Då blir resan värt det, för då är du här i 3 dagar och kan boka in 2 dagar extra i det underbara 1700-talshuset. Något många av mina skrivkursdeltagare har gjort som går fortsättningskursen. De vill helt enkelt inte åka hem, för miljön inspirerar till att skriva.

Stort tack för din kommentar, dina ord värmde och jag sitter här med ett leende.

Bamsekram Kim <3

Anonym sa...

Ja eftersom många/de flesta har smarttelefoner som har internetkontakt och undersökningar gör gällande att folk i genomsnitt tittar på telefonen 150 ggr per dag (DAG!) så innebär det att folk kollar in/surfar på internet/facebook/email i snitt var 6e minut eller 10 ggr per timme under hela sin vakna tid 16 timmar per dygn

Så från det att någon skrev något och du svarade 24 timmar senare har personen ifråga kanske kollat om dom fått något svar från dig 150 gånger. Om du skulle gå och kolla din vanliga fysiska brevlåda (utomhus?) 150 gånger varje dag så skulle man naturligtvis tro att man hade någon slags sjukdom eller iallafall en diagnos av något slag.
Det är det nya normala som det heter

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anonym

Det där låter hemskt! Att vara så beroende av sin telefon. Tur att jag inte hör till dem. Gör du?

Kram Kim :-)

Anonym sa...

Hej, Kim!

När jag läser dina trevliga och långa blogginlägg, så tänker jag att här har vi en som arbetar på sin kammare och behöver kommunicera med andra någon gång per dag. Eller är det så att du gillar att skriva och vill korta ner produktions/respons-cykeln?

Ibland är internet för mig ett sätt att ha ett sammanhang, då när, kära och bekanta är långt ifrån, ibland är det skönt med min egna värld.

Per

Kim M. Kimselius sa...

Hej Per

Du kunde inte ha mer fel. Visst sitter jag och skriver hemma ibland, men jag reser över hela världen, håller kurser, signerar, föreläser och möter folk som stimulerar mig.

Att blogga är för mig att hålla kontakt med mina läsare, fans och att inspirera andra att skriva och älska orden lika mycket som jag gör.

Instämmer att internet är ett bra sätt att hålla kontakt med familjen när man är ute och reser. Bloggandet är även då ett sätt att hålla kontakt med mina läsare.

Kram Kim :-)

(PS. Vet du att jag har skrivit 6 böcker i år? DS.)

Anonym sa...

Hej Kim!

Hm, det var det jag menade, att hålla kontakten med andra när man är fysiskt långt borta. Så fel det kan bli.

Nu, ska jag skriva lite och ordna en presentation för läsare (inom facklitteratur), men jag såg att ett bibliotek i trakten har bjudit in en poet för en workshop i skrivande. Det gäller att behärska orden, även om poesin gärna tar vaga ord och jag bör undvika tvetydigheter.

Hälsningar

Per

Kim M. Kimselius sa...

Hej Per

Ja ibland blir det lite fel när man skriver. Oftast lättare att prata ansikte mot ansikte.

Ha det gott!

Kram Kim :-)