Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 14 oktober 2016

Skrivtävling om mobbing

Skrivtävling om mobbing
Mobbing är något fruktansvärt. Jag tycker det är bra att Idus förlag anordnar en skrivtävling om mobbing. Har du blivit utsatt för mobbing, är du en mobbare? Nu får du chansen att skriva av dig och dessutom bli publicerad i en bok. Läs mer nedan.

Fuck mobbning

Varje år blir 60 000 barn och unga i Sverige mobbade. Bortvalda. Trakasserade. Misshandlade. Varje år går ett par barn i varje klass till skolan med långsamma steg och en klump i magen. Kommer någon att kalla mig öknamn idag? Kasta bort min mössa? Döpa mig i toalettstolen? Kommer de att slå mig? Eller kommer jag ”bara” att vara osynlig?

För oss på Idus förlag klappar våra hjärtan lite extra för de utsatta barnen. Därför vill vi ge ut en bok om detta. En bok som är skriven av de som vet hur det känns. De som minns sin barndom som en mörk tid. Flera av de utsatta finns inte kvar idag. De orkade inte utan tog sina liv. Det är också för dem vi vill ge ut boken.

När man växer upp blir man ofta klokare. Känslor och samvete hinner ikapp. Det finns också många mobbare som i vuxen ålder plågas av vetskapen om vad de gjort mot ett annat barn. En del kontaktar sina offer och ber om förlåtelse. Andra försöker förtränga och gå vidare. I vår bok vill vi också ge mobbarna chansen att berätta. Hur var det för dem? Hur tänkte de? Hur kände de? Varför blev det som det blev?

SKRIV ETT BREV TILL DINA MOBBARE:

Vi söker nu dig som vill vara med och bidra. Du som blev mobbad och minns hur det kändes. Du som vill skriva ett brev till dina mobbare eller kanske till de som stod bredvid och inte gjorde något. Brevet som aldrig blev skrivet har du chansen att skriva nu!

SKRIV ETT BREV TILL DEN DU MOBBADE:  

För att försöka förstå varför det blir så här, söker vi också efter bidrag ifrån mobbarna. Vi önskar att även du som mobbade, aktivt eller passivt, ska få chansen att skriva ett brev. Ett brev till den du utsatte. Ett brev om hur du kände då och hur du känner nu. Ett brev om varför …

Riktlinjer:
Du som skriver skall själv ha varit mobbad eller mobbare.

Vi tänker oss att läsarna är 9-12, så tänk på att texten skall passa för dem. Hur lång eller hur kort text väljer du själv, det viktiga är målgruppen och tänka på att boken kommer bestå av många brev
 
Så här fungerar det:
* Sista dag för att skicka in ditt bidrag är 15 januari.
* Bidraget skickas till fuckmobbning@idusforlag.se
* Om du vill får du skriva anonymt. Dock behöver du ange ditt namn när du skickar in ditt bidrag.
* De utvalda bidragen kommer att publiceras  i en Tête-bêche-bok, alltså en bok där man från ena hållet läser texter av de som varit mobbade och från andra hållet kan man läsa texter av mobbarna. Detta förutsätter att vi får in texter från båda sidor.
* Antalet bidrag vi kommer att välja ut är inte bestämt i dagsläget. Det beror mycket på de bidrag vi får in.
* Eventuellt överskott av boken kommer att fördelas enligt följande: 50% som royalty till författarna. 40 % till Idus förlag 10% till en förening eller organisation som aktivt arbetar mot mobbning (ej vald ännu).
* De författare som väljs ut kommer att kontaktas och skriva avtal med Idus förlag.

Vi hoppas på detta sätt att kunna bidra till att minska det samhällsproblem som mobbning utgör. Vi tror att förståelse och eftertanke är rätt väg att gå och att det är viktigt att höra båda sidor.
Kan vi med denna bok hindra en enda tragedi från att inträffa så har vi nått målet.
Har du frågor? Skicka ett mail till: ulrika@idusforlag.se
Fuck mobbning!


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Den 15 oktober håller jag Skrivarkurs i Karlskrona.
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer: