Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 9 oktober 2016

Välkommen på promenad i Pompeji

Välkommen på promenad i Pompeji
Det har nu gått nästan tjugo år sedan min debutbok Tillbaka till Pompeji släpptes. Boken som blev utsedd som en av Islands bästa utländska böcker 2009. Boken som sålde i 11.000 ex första veckan och nu är översatt till sex språk, boken som alla berättar att de lästa när de var små. Boken som har gett mig många läsare och nya vänner.

Häromdagen blev jag tipsad av en vän om att det nu var möjlighet att gå in i ett hus i Pompeji.

"Genom att kombinera ny teknologi med mer traditionella metoder så kan vi beskriva Pompeji mer detaljerat och sanningsenligt än vad tidigare varit möjligt", säger Nicoló Dell´Unto, digital arkeolog vid Lunds universitet. 

Städerna Pompeji och Herculaneum begravdes under ett tjockt lager av aska när vulkanen Vesuvius fick ett kraftigt utbrott år 79. Forskare i Lund har nu rekonstruerat ett vackert hus i Pompeji med hjälp av traditionell arkeologi och 3D-teknik. 

Animationen visar hur huset såg ut före vulkanutbrottet. Huset tillhörde en välbärgad man, Caecilius luncundus, och det har nu återskapats i detalj.

Forskarna har även skapat en 3D-modell över ett helt kvarter. 

Pompejiprojektet startades från Svenska Institutet i Rom år 2000 och leds sedan 2010 från Institutionen för arkeologi och antikens historia, Lunds universitet. (Texten är hämtad från SVTs sida där du även kan se filmen.)

Tack vare Tillbaka till Pompeji har jag besökt både Pompeji och Herculaneum ett flertal gånger. För mitt inre har jag sett det som spelas upp på filmen. Har du ännu inte besök Pompeji tycker jag du ska titta in på filmen, har du varit där är filmen ändå värd att titta på. Njut!


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här