Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 22 november 2016

Gör något bra av mörkret

Gör något bra av mörkret

November är för mig den värsta månaden på året. Mörkt, mörkt, mörkt. Jag har en twittervän som kommer med novemberpepp. Det värmer mitt hjärta och får mig att må bättre.

Nu har den här novembermånaden hittills varit ovanligt bra. Idag har vi +8 grader redan nu på morgonen. Igår hade vi +10 på dagen och solsken. Då är det lätt att leva.

Men när det är mörkt när man går upp och mörkt innan man slutar jobbet, då känns det tyngre än vanligt, eller hur?

Jag försöker göra något bra av mörkret. Istället för att sitta vid mina vanliga arbetsplatser varierar jag mig. Jag byter arbetsplats och sätter mig i glasgången. Normalt skulle det vara för kallt för att sitta där, eftersom vi bara har 10-11 grader på vintern för blommornas skull. Men jag mår så bra av att sitta där, titta ut i trädgården och ha Tudor vid fötterna, att jag igår tog på mig rejält och satte mig där.

Jag tände den lilla kakelugnen som du ser på översta bilden. Den har jag ärvt efter pappa. Den hade mamma och pappa på spiselkransen i mitt föräldrahem. När de flyttade och fick ett hus med vedspis stod den på kanten av vedspisen, alltid med ett levande ljus i. Fast de hade mest värmeljus. Igår tänkte jag att det var ett bra sätt att använda ljusstumparna på.

Genom att byta arbetsplats till min vår och höstplats, mådde jag genast lite bättre. Det gjorde inget att det blev mörkt, jag var omgärdad av ljus och kärlek och jag jobbade bra.

Tänk efter vad som kan få dig att må bättre i novembermörkret! Eller du kanske tycker att november är en toppenmånad och älskar mörkret. För visst är det rätt skönt med mörkret också. Inga krav på att du ska vara ute och arbeta i trädgården, inga grillfester, bara vara. Du kan krypa upp i soffhörnet med en bra bok och dricka en kopp te och mysa.

Nu har maken tänt pannan och öppnat dörren ut till glasgången, strax ska jag sätta mig där för att fortsätta arbetsdagen.

Ha en fin dag och gör något bra av mörkret!

Här kan du träffa mig under höstens signeringar:
26 november 11-14 signerar Kim sina böcker hos Lek & Sak i Lund.
27 november 11-13 signerar jag hos Akademibokhandeln Center Syd
3 december 11-13 signerar jag hos Lundins bokhandeln i Karlshamn.Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här2 kommentarer:

 1. Rätt, Kim! Sök ljuset, även om det är kallt där. Och gå ut.

  Jag kom till en flygplats i USA efter en lång flygning och var trött. Jag skulle bara vara där 1,5 timme (vilket jag sa till den lite förvånade passpolisen). Det var solnedgång just så att solen flödade in i terminalbyggnaden. Precis vad jag behövde för att anpassa mig till tidszonen. Dessutom var det en pianist som underhöll. Riktigt härligt!

  Per

  SvaraRadera
 2. Hej Per

  Tack för din kommentar :-)

  Det låter underbart, tack för att du delade med mig av minnet. Jag kan se det framför mig. Vet vad sådant är värt efter en långflygning. Ha det gott!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!