Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 12 juni 2017

Ariton Förlags sextonde novelltävling

Ariton Förlags sextonde novelltävling

Sommaren är skrivtävlingarnas högtid. Då är det många skrivtävlingar. Här kan du se samtliga utlysta skrivtävlingar. Läs mer om Ariton Förlags 16:e novellantologi.

Nu är det dags att vässa pennan för Ariton Förlags 16:e novellantologi. Vare sig du är utgiven författare eller om du hittills endast skrivit för byrålådan är du välkommen att bidra med din berättelse för eventuell medverkan i boken.

Temat för novellantologin med titeln ”Över en fika i Svea Rike” är SÅDANT SOM SKRÄMMER OSS.

Bakgrunden till detta tema är att jag har under en längre tid upplevt att i stort sett alla människor i vårt samhälle bär på rädsla. Både på ett individplan (som exempelvis att vara orolig för vad andra ska tycka och tänka om en, oro för att pengarna inte ska räcka, ängslan för att bli uppsagd från jobb eller bävan för att ens partner ska lämna en) och samhällsnivå (som en kollektiv rädsla för att Sverige tar emot för många asylsökande och vad det gör med vårt samhälle lika väl som rädsla för normaliseringen av partier som SD – jag upplever båda sidor lika rädda).

När någon är rädd tar den personen dåliga beslut.

Jag vill lyfta fram alla dessa rädslor och samla dem i en novellantologi om rädsla i dagens Sverige. Förutom huvudtemat ska åtminstone en del av handlingen ska utspela sig över en fika. Om din huvudperson fikar ensam eller tillsammans med andra har ingen betydelse. Det spelar heller ingen roll var fikastunden äger rum. Det kan lika gärna vara hemma, på ett café eller personalrummet som hos en vän, i skogen eller vid en picknick.

För mer information om riktlinjerna för novellen läs vår FAQ. Vänligen skicka din novell till e-post info@ariton.se senast 2 juli 2017 kl 23.59 för att vara med i uttagningen.

Ariton Förlag ger ut böcker inom personlig utveckling. Vi fokuserar på berättelser som berör som vi sprider genom böcker, artiklar i våra fem webbtidningar, webbradio och webb-tv.

Petra Ariton
Förlagschef
info@ariton.se
 
Här kan du se samtliga utlysta skrivtävlingar

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

 
Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Copyright Kim M. Kimselius