Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 13 juni 2017

Skrivtävling Det trodde jag inte om

Skrivtävling Det trodde jag inte om
Det här är en tävling jag blir sugen på att medverka i. För det är precis så det är, man känner aldrig riktigt de personer man har omkring sig. Ibland har vi förutfattade meningar. Det är Liv i Sverige som utlyser tävlingen. Det är Eva Ulleruds skrivarlya som tipsat mig om tävlingen. Här hittar du tidigare skrivtävlingar jag har tipsat om.


Så många gånger vi alla har behövt omvärdera företeelser, skeenden och personer vi mött. Den där stränga mostern, hon är ju snäll som ett lamm. Den där jättefarliga skogen i barndomen är ju bara en dunge. Och Bigglesböckerna är inte alls så dåliga som det har sagts.

Det trodde jag inte om … är temat i vår nästa skrivtävling. Ämnet får hanteras precis som du vill och du får skriva prosa eller poesi, formen väljer du helt själv. Max en A4-sida lång får din text vara. Dubbelt så lång om du skriver för hand (inte med blyertspenna), tydligt och läsbart förstås. 12 p teckenstorlek, radavstånd 1,5, normalstora marginaler. Vi vill inte veta vem du är när vi läser din text.
Därför får du inte nämna ditt riktiga namn utan måste använda en pseudonym. Lägg din text i ett kuvert och adressera till: Liv i Sverige, Stefan Estby, Katrinebergsbacken 20, 117 61 Stockholm. I kuvertet lägger du också ett mindre kuvert och i det stoppar du en lapp där du avslöjar vem du är och var vi kan nå dig. Om du, liksom vi, föredrar digitalt insända bidrag, mejlar du din text som bifogad fil till stefan.estby@livisverige.org.

I ett annat mejl till honom bifogar du ett dokument där du berättar vem som döljer sig bakom den pseudonym som du har använt dig av.

Senast den 1 juli vill vi ha ditt bidrag. Vi blir glada om du har någon passande illustration att bifoga, gärna i färg.

Vi utser som vanligt tre vinnare som får en bok var och blir publicerade i tidningen.
Vi ser fram emot just din text.
Redaktionen

Här kan du se samtliga utlysta skrivtävlingar. (Eftersom vissa personer hade svårt att förstå att även den här tävlingen kommer under den länken, vill jag uppmana dig om att scrolla ned för att hitta alla skrivtävlingarna. Dessutom måste du gå längst ned och trycka på ÄLDRE INLÄGG. Lycka till!)

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

 
Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.




Copyright Kim M. Kimselius 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!