Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 3 april 2018

Skrivtävling om klimatförändringarna

Skrivtävling om klimatförändringarna
Svenska Dagbladet utlyser en skrivtävling för dig mellan 13 och 19 år. Den ska handla om klimatförändringarna. Läs vad som gäller nedan:

Tävling för unga, skriv debattartikel om klimatförändringarna
Har du idéer runt hur vår klimatpåverkan kan minska – eller vill du argumentera för varför vi måste bry oss? Skriv en debattartikel om klimatfrågan. Vinnaren publiceras i SvD – och får intervjua klimatminister Isabella Lövin (MP). Det är valår – och det är bråttom.

Dagens unga har fått ett oönskat arv från tidigare generationer – klimatförändringarna.
Klimatfrågan är en viktig valfråga för många i Sverige, kanske framför allt för alla unga. Forskarna är ense, det behövs snabba åtgärder för att hålla den globala uppvärmningen under kontroll. Väldigt mycket görs också för att hejda temperaturhöjningen på många områden. Men klockan tickar.
Det är dagens unga generation som får ärva den klimatpåverkan som dagens vuxna och tidigare generationer bidragit till, det är ni som får leva med konsekvenserna och som får mest utmaningar med att rätta till problemen.

Vi på SvD vill därför höra vad ni som är tonåringar idag tänker om klimatförändringarna och om det hot som en alltför varm jord kan innebära. Har du själv förslag på lösningar hur klimatpåverkan kan minska? Eller vill du rikta en text till politikerna, de vuxna eller hela befolkningen? Eller berätta om riskerna med en fortsatt uppvärmning? Inriktningen är valfri, men vi vill att du formulerar din text som en debattartikel och att det handlar om klimatet.

Vi välkomnar er som är mellan 13 och 19 år att vara med och tävla. Skicka in din debattartikel till oss på klimattavlingen@svd.se senast den 30 april.

Tre vinnare får sina bidrag publicerade i SvD. Den som vinner första pris får också personligen intervjua Sveriges klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin och även får sin intervju publicerad i SvD.

 Lycka till!

Om du vill ha tips och råd kan du kika in på Kimselius skrivtips här på bloggen. Eller läsa någon av mina handböcker om skrivandet, bland annat Att hitta glädje i skrivandet.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!