Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 23 augusti 2018

Kimselius allra första bok

Kimselius allra första bok

Min första bok skrev jag när jag var åtta år, Röd Slotts hemlighet. (Jag tror, så här i efterhand, att titeln egentligen är Röda slottets hemlighet.) I dagarna har jag fotograferat alla sidorna och Jan har sammanställt dem till ett häfte som jag kan visa under mina skrivarkurser för de yngre.

Ett vanligt litet häfte som jag hade fått i skolan, fullproppat med ord och teckningar.

Jag älskar slutorden. Tänk att jag redan då skrev en hälsning till läsarna i slutet av boken, fastän jag bara hade ett enda exemplar av häftet. Jag minns inte hur många som läste berättelsen, men häftet ser välanvänt ut. Nuförtiden har jag betydligt längre hälsning till läsarna i slutet av boken, jag berättar om researchresan, var jag har bott, vilket rum, varför jag skrev boken och så vidare. Ändå blev jag alldeles varm i hjärtat när jag läste slutorden i Röd slotts hemlighet.

Boken är illustrerad också. Bilder urklippta från min mammas tidningar.  Det verkar som om Femserien gick som följetong i någon av tidningarna, eftersom bilderna ser ut att komma därifrån.

Sedan har jag ritat många teckningar själv. Betydligt vackrare än hur jag ritar nuförtiden, men jag har ändå ingen framtid som illustratör, det är en sak som är säker.

Det är mest dialoger i berättelsen, något som jag tror är typiskt för den åldern, eftersom jag ofta ser det när jag håller skrivarkurser i skolorna. Bra att kika på min egen berättelse från den åldern, nu när jag ska iväg och hålla skrivarkurs för förskola upp till sjätte klass under hösten.

Jag har kapitelnummer och rubriker och har skrivit så otroligt fint, i alla fall i mina ögon. Vad jag minns skrev jag allt i blyerts först, för att min storasyster skulle kunna rätta stavfelen, sedan fyllde jag i med bläck. Utan min storasyster, Birgitta, hade den här boken nog aldrig sett dagens ljus, eftersom den var hon som hjälpte mig fullborda boken.

Nu sitter hon på ett moln, med sina änglavingar, ser stolt ned på mig och ler glatt över att jag har skrivit min 50:e bok, Spöket på Torpa Stenhus. Då är inte Röd Slotts Hemlighet medräknad...

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!