Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 24 augusti 2018

Kimselius debutbok och 50e bok

Kimselius debutbok och 50:e bok

Osannolikt men ändå sant

Igår fick jag inlagan till Spöket på Torpa Stenhus, min 50:e bok. En inlaga är själva texten i boken. När jag får den från tryckeriet vet jag att jag snart kommer att hålla boken i handen.

Jag blev jublande glad och förväntansfull, halvvägs till målet. Värt att firas rejält, eller hur?

Någon timma senare plingade det till i inkorgen igen. Då var det inlagan till Tillbaka till Pompeji som kom. Min debutbok som kom ut 1997, för 21 år sedan.  Fjärde upplagan, första tryckningen. Så många gånger den boken har tryckts om. Hur stor är sannolikheten för att min debutbok och min 50:e bok ska tryckas samtidigt?

Visst är det som om ödet spelar en spratt ibland? Jag har arbetat med båda böckerna, men det är inte jag som skickar dem till tryck, jag bara skriver dem, lägger in dem i InDesign och skickar vidare till Jan som i sin tur ser till att de blir tryckta. Jag vet att han ibland, eller rätt ofta faktiskt, samlar ihop titlarna för att få lite rabatt. Och det är förmodligen just det han har gjort den här gången.

Undrar om det väntar någon mer överraskning? Har jag skrivit fler böcker som ännu inte har blivit tryckta? Nej, jag tror inte det, men ibland blir jag lite osäker. Det var lättare på den tiden jag bara kom ut med en bok per år. Lättare att hålla räkningen på dem, men samtidigt är det helt underbart att få ställa flera nya böcker i bokhyllan varje år. De börjar bli rätt många nu.

När Spöket på Torpa Stenhus och Tillbaka till Pompeji kommer får de ännu plats i bokhyllan, precis som Staden på andra sidan Pyramiden som kommer före jul. Ja, jag får nog plats med nästa års bokproduktion i hyllan också, men sedan behöver jag sätta upp ett nytt hyllplan. Tänk att jag har skrivit så otroligt många böcker. Wow!

Jag är stolt över mig själv, över att ha åstadkommit så många böcker, men också att de säljer bra, är översatta till sex språk och har läsare i alla åldrar. Kan man begära mer?

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!