Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 27 februari 2010

Våren har kommit till min skrivarlya

När våren kommer brukar jag sitta i min vinterträdgård och njuta av utsikten över trädgården, samtidigt som jag arbetar.

När jag nu tittar ut genom fönstren ligger snön mycket tjock utanför, men då vänder jag blicken och ser på mina blommor som talar om för mig att våren trots allt inte är så långt borta...

Citronträdet bär fullt med knoppar och jag vet att när solen kommer slår de ut och en bedövande doft fyller rummet.


Även om det kan vara lite svårt att se på den här bilden, så är det faktiskt små, gröna citroner.Om några månader har de gulnat och är klara att plockas från mitt lilla citronträd.

Den här citronen är klar att ätas. Våra egna citroner har en helt annan smak än de man köper. Våra citroner är inte så sura och det går faktiskt att äta dem precis som de är.

Det bästa jag vet är att skiva dem och lägga dem i en tillbringare med kallt vatten. När vatten är urdrucket äter jag upp citronskivorna.

Kan ni tänka er ett ljuvligare ställe att sitta och skriva på, än i doften av blommande citronträd? Eftersom jag inte kan resa till Italien varje gång jag längtar efter det, nöjer jag mig med mitt egna lilla träd och njuter av det.

Nu väntar jag på att mandarinträdet ska börja blomma och ha fullt av mandariner i sommar. De är söta och goda och plockas med förtjusning av mig och alla besökande barn.

Hur många har egna citron och mandarinträd i sitt hem?

Kramisar från Kim