Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 25 januari 2011

Hemligheten avslöjas...

Har tidigare nämnt att jag hade en hemlighet som jag skulle avslöja inom kort och nu är det dags att avslöja den.

Det är nämligen så att när jag avslutade Boudicas strid mot romarna kom jag på början till På liv och död i andra världskrigets skugga. Började skriva den direkt.

Men till min förvåning hittade jag ännu en bok om andra världskriget som jag skrivit: På flykt från andra världskrigets fasa. Den boken skrev jag för fem år sedan... Det är bra att kika igenom byrålådorna ibland!

Med andra ord kommer det att komma ut TVÅ böcker om andra världskriget hösten 2011: På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa.

Baksidestext till På flykt från andra världskrigets fasa:
Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.

Nu har ni lite att se fram emot till hösten. Men allra först kommer Kimberlie - Främlingar nu i vår, tredje boken i Kimberlie och Andy-serien som utspelar sig på Nya Zeeland.

Nå, vad tycker du om omslaget till den 16:e boken om Theo och Ramona och vad tyckte du om hemligheten?

Kramisar Kim

14 kommentarer:

Anneli sa...

Vad spännande! Jag fattar inte hur du hinner skriva så mycket.

Du har en award att hämta hos mig.
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anneli
Jobbar ständigt och har inga småbarn, fantasin ständigt på högvarv och en fantastisk man som sköter hemmet. Då fungerar det!
Spännande med en award. Ska genast kika in hos dig. Kram Kim

franziengland sa...

Jo, du kan verkligen konsten att överraska! Detta var väl verkligen en rolig och positiv överraskning.
Handlar båda andra världskriget-böckerna om Theo och Ramona? Hänger de ihop? Hur kommer det sig att du la undan manuset tidigare?
Jag är också enormt imponerad över din arbetskapacitet! Även om du skriver fort, så finns det ju gränser... Trodde jag var effektiv, men ska ompröva det nu.
Stor kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, båda böckerna är om Theo och Ramona, om två olika skeden i andra världskriget. Vilket jag tyckte var väldigt roligt när jag upptäckte den glömda boken om andra världskriget.
Jag skriver på så många böcker hela tiden. Så fort jag får en idé så skriver jag så mycket jag har inom mig till den boken och sedan lägger jag undan materialet, tills det är dags att plocka upp det och publicera det.
Jag gör nästan ingenting annat än skriver, skriver, skriver, skriver och läser research... Då blir det många böcker. Dessutom har jag hållit på att skriva sedan jag var åtta år och många färdiga böcker ligger i mina byrålådor.
Dessutom har jag inga barn som pockar på uppmärksamhet!
Kram Kim

Jessica sa...

Vilken rolig överraskning! Nu längtar jag ännu mer till hösten!
Har sett fram emot "På liv och död" eftersom jag läser mycket om andra världskriget, och nu kommer det en till =)

Ha det bra!
Kram

Kim M. Kimselius sa...

Hej Jessica
Alltid lika roligt att göra mina läsare glada! Jag jobbar på! Kram Kim

Helena sa...

haha, du är ju rolig Kim, om jag hade lyckats skriva en hel bok hade jag inte glömt bort den i byrålådan :o)
Jag väntar fortfarande på böckerna som mamma köpte jag... ;o)

Monika Häägg sa...

Vilken överraskning Kim! Du är otroligt produktiv! Som jag brukar säga: En riktig kämpe!
Hos mig blir det bara en bok som får premiär i år!

Karin sa...

Jag tycker att många av dina omslag är mycket fina och så olika sinsemellan! Just det här med andra världskriget har en superfin retrokänsla och en perfekt färgskala för ämnet! Böckerna från Nya Zeeland förmedlar en helt annan känsla och är vackra i all sin grönska. Jag blir sugen att teckna själv när jag ser dem!

Förresten har jag nu beställt mina två första av dina böcker... Snapphanar och den första Kimberlie. Har en känsla av att det kan bli fler!

Författarvisionären Ebba sa...

Men vad kul - vilken tajming:-) Skönt att få nyfikenheten stillad. Du har disciplin som få i ditt skapande med orden - ett verkligt föredöme:-)
//Kram Ebba

Katarina sa...

Wow, vad jätteroligt! Hur många böcker har det blivit de senaste två åren?

Kim M. Kimselius sa...

Hej Helena
Jag har många böcker liggande i mina lådor. Har skrivit böcker sedan jag var åtta år. Förstår att du ser fram emot dem, eftersom du tyckte om Faraoboken. Kram Kim

Hej Monika
Tack, vilka fina ord du skriver, blir jätteglad. Har så många ord och berättelser inom mig och hinner inte skriva allt jag vill. Frustrerande! Men jag har lyckats rätt bra de senaste åren. Ser fram emot din nya bok! Kram Kim

Hej Karin
Älskar också omslagen och är tacksam över att jag har två sådana otroligt duktiga illustratörer till mina böcker. De lyckas verkligen förmedla det som jag ber dem om. Vad härligt att du blir inspirerad att teckna när du ser omslagen! Gå in på Länkar på min hemsida www.kimselius.se så hittar du länkar till illustratörerna, då får du kanske ännu mer inspiration.
Spännande! Ser verkligen fram emot att höra vad du tycker om dem. För dina tonårsdöttrar rekommenderar jag Giljotinen, Boudicas strid mot romarna eller Svarta döden. Lite för otäcka för din sexåring dock, men hon blir äldre hon också!
Kram Kim

Hej Ebba
Ja, jag blir jätteglad när jag hittade boken nu, och inte i höst när jag redan gett ut den andra. Tack! Jo, jag är stenhård när det gäller skrivandet, mest för att jag har så många berättelser inom mig som jag vill ha ut innan jag dör. Och man vet ju aldrig när liemannen knackar på dörren...
Kram Kim

Hej Katarina
Tack! Oj, nu måste jag tänka... Från 2009 till 2011 blir det NIO böcker. Men så är ju några av böckerna byrålådsböcker, alltså böcker som jag skrivit tidigare och bara tagit upp och bearbetat.
Kram Kim

vanWoensel sa...

Hej Kim :D

Jag längtar verkligen efter dina nya böcker. Det ska bli riktigt spännande läsning med 2 böcker till hösten.

Men då såklart en bok nu i vår också.

Kram Christoffer

Kim M. Kimselius sa...

Hej Christoffer
Tänkte väl att du skulle bli glad! Kul att prata med dig ikväll. Hur är det? Har du lagt till dig som bloggföljare här på bloggen? Om inte, gör det, så har du chans att vinna Kimberlie - Främlingar som jag lottar ut så fort boken kommer från tryckeriet.
Vi ses snart!
Kram Kim