Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 30 april 2011

Följ med!

Följ med mig på en tidig morgonpromenad runt vår två tunnland stora tomt och avslutat med att kika in i mitt hem. Nu börjar vi promenaden:


Solen håller på att gå upp och det blir långa skuggor av allt, ett mjukt och lite mystiskt ljus vilar över trädgården.Ännu är det vår och de sommarblommor som senare täcker slänten till vänster har inte ens börjat sticka upp ur jorden.Här är skogsdelen på vår tomt, som vi kallar för Björkhagen, eftersom där växer så många björkar. De små granskotten som fanns där när vi flyttade in har nu vuxit upp till riktiga granar. Här hämtar vi vår julgran.På den här delen av tomten har vi också en naturlig "agilitybana", några stenar och balansbrädor för hundarna att roa sig med.Här har jag gjort en alldeles egen joggingbana av alla de sågspån som blir när vi sågar upp ved för att värma vårt hus under vintern.Du ser solen bakom trädstammarna.Här springer Pluto i förgrundenTola är nästan aldrig med på den här stenen, bara Pluto och Tickie. Tola brukar gå på toaletten medan de andra hundarna tränar här.Tola, Pluto och Tickie. Det känns skönt att ha sällskap av sådana fina vakthundar. I Sverige räknas Berner Sennen som sällskapshundar, men i sitt ursprungsland Schweiz är de Vallhundar, Draghundar och Vakthundar. Det märks!

Ännu en sten på vår runda. Den lilla Ponen Tickie är lika modig som en berner sennen och backar inte för något när det gäller att försvara mig. Hon har gjort Mentaltest och ställde sig beskyddande framför mig när jag "blev anfallen". Underbart att veta att jag har sådana modiga hundar.

Här spelas det badminton, fotboll, krocket, boule och andra spel och lekar under sommaren. Detta är vår äng. Här var det kohage när vi flyttade hit.Ännu ett hörn av ängen. Ser du frosten som ligger på marken. Inte kul när dagarna är varma och nätterna kalla, eftersom blommande träd fryser och kanske inte bär frukt senare i höst.Här blommor slånbärsbuskarna för fullt. Blir jättegod saft av bären, om inte hundarna och fåglarna hinner äta upp dem först.Min rosa hägg börjar slå ut, och jag upptäckte att två av blomklasarna är vita...Just nu ser det inte så kul ut, men här kommer det senare jättefina blommor som lockar till sig massor av fjärilar på sommaren.

Vi har en sådan där spännande tomt, som jag hade älskat att leka i när jag var barn. Massor av gömställen och platser där man kan bygga en koja. Nu njuter jag av naturen varje gång jag vandrar runt här.


Överallt på tomten finns det vackra stengärdsgårdar. Här är en öppning i gärdsgården för att vi ska kunna ta oss runt trädgården.
Pluto är alltid först, Tola och Tickie kommer bakom mig. Förmodligen hoppas Pluto på att hinna hälsa på någon av katterna som brukar sitta på gärdsgården och iaktta oss.


Förra veckan var här alldeles blått av Scilla. Nu kommer tulpaner och påskliljor här, på denna plats mina vänner kallar för Parken, eftersom de tycker den här delen av trädgården är så vacker.


Här håller jag på att arbeta med trädgårdslandet. Hundarna tar en paus och dricker vatten ur hinken där jag lagt jordgubbsplantor i blöt.


Ja, då var vår promenad runt vårt Paradis snart slut.


När vi börjar närma oss hemmet är det Tola och Tickie som är först...
Forsythian blommar för fullt i den stora hundgården.Inne igen. Hundarna älskar vinterträdgården. I förgrunden ser du Plutos soffa. Där har han bra utsikt över tomten och kan iaktta alla våra katter när de promenerar förbi.


Här trivs både Bouganvilla, vindruvor, clementinträd och citronträd. Just nu blommar citronträdet för fullt och en förförisk söt doft sprids i hela vinterträdgården.Jag samlar på Pelargoner i alla färger och varianter. Här är det min vackra mörkröda hängpelargon som får avsluta vandringen genom mitt Paradis.


Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

9 kommentarer:

razaha sa...

Vilket fint ställe du har, och vilka vackra hundar.
Jag ser att ni har mer somrigt än vi. Jag sade idag till min karl att vi måste kratta för att lura fram det gröna i gräsmattan, och nu regnar det.
Jag har gett dig en liten utmärkelse på min blogg http://novellbloggen-razaha.blogspot.com/2011/04/powerful-woman-writer-award.html

Jag hoppas att i framtiden kunna läsa alla dina böcker för mina barn. Just nu läser jag Vargbröder som enligt mig är superspännande och fylld av naturupplevelser vilket är lite udda i barnlitteratur.
Ha en härlig dag. Kram

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anita
Tack! Här skiner solen fortfarande och det är ljuvligt skönt!
Oj, tack. Ska gå in och hämta utmärkelsen. Jättekul!

Åh, det skulle vara roligt om du läste mina böcker för dina barn. Börja med Kimberlieböckerna, för de är lättast. Vargbröder är bra och spännande!

Detsamma!

Kram Kim

Författarvisionären Ebba sa...

Lätt att se att det är ett paradis för både människor och djur. Inte visste jag att ni har katter? Vad mysigt!
Den där vinterträdgården går inte av för hackor:-)

Jag brukar be Razz hoppa upp på stenar på vår promenad - men de är ju allmänhetens förstås:-)

Oopps - jag har oxå en utmärkelse för dig att hämta hos mig - antar att det är samma!
Kram Ebba

Katarina sa...

Åh, vilket fint ställe du bor på! Härligt att komma ut i naturen på en gång och underbart för vovvarna att springa runt på!

Kram

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ebba
Ja, det är verkligen paradiset. Jo, vi har fyra katter. Måste man ha när man bor som vi. När vi flyttade hit var det fullt med råttor. Men så fort vi installerat katterna försvann råttorna.
Vad kul att du också har en utmärkelse till mig. Ja, det är samma, för jag har skickat den till dig, den jag fick av Anitha, för jag tycker du förtjänar en till!
Ska hämta hem din utmärkelse också!
Tack!
Kram Kim

Hej Katarina
Tack! Ja det är helt underbart att ha hela tomten inhägnad så att hundarna kan springa av sig.
Kram Kim

roxanakaboli sa...

Åhh kolla Tickie hon ser ännu mindre ut nu ju, fast fortfarande lika söt!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Roxana
Ja, när pälsen försvinner blir hon liten och smidig och rör sig mycket lättare. Och så blir hon sötare också...
Kram Kim

franziengland sa...

Dina barnbarn måste älska att komma hem till er!!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, både barn och barnbarn och vänner!
Kram Kim