Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 28 april 2011

På vårpromenad

Det här är nog den underbaraste tiden på hela året. Följ med mig på en tidig morgonpromenad i den sagolika natur där jag hämtar inspiration.

Först en liten tur ned till sjön, för det obligatoriska morgondoppet (gäller hundarna, inte mig...)
 Sedan ut i mörka skogen...
Det här är min favoritjoggingväg, här kan jag sträcka ut och utmana mig själv. När jag precis knäppt av bilden dök ett rådjur upp och ställde sig mitt på vägen och tittade på oss. Jag vågade inte lyfta kameran igen, för jag ville inte skrämma rådjuret, bara njuta av dess närhet.

Här börjar de stora granarna lämna plats för björkar och det blir genast ljusare och liksom lite "gladare".Där jag bor är som en liten "Bullerby" med många röda gårdar som ligger i en klunga. Älskar att vandra mellan gärdsgårdarna i "byn". Ibland är den här hagen full med jättefina travhästar.Ser du alla kor längre bort. Just nu är det spännande att passera, för det har alltid kommit minst en ny kalv varje dag.


 Att vandra här är gott för själen.De små prickarna du ser mellan huset och träden är de fina travhästarna som har stora marker att vandra runt på. Det är otroligt vacker miljö här där jag bor. Jag kallar det för PARADISET! Du kanske kan förstå varför?


Jaha, antingen är det är en liten vikingagrav eller
en stenhög som generationer av bönder har lagt upp. Vacker är den i alla fall.
Ibland känns glädjen i bröstet när jag går på dessa vägar,
för det är så vackert att det nästan gör ont!
Nu känns vintern väldigt långt borta, men när jag ser den här bilden minns jag hur mycket snö det var och att det inte alls gick att promenera på vägen, eftersom den då var så smal.
Nu är det sommarvarmt och det blir allt grönare för varje dag.Älskar björkar. Kanske beror det på att jag är född i maj och då brukar de flesta björkar ha slagit ut, eller vara på gång att slå ut. Det beror på var i landet jag har bott.
Jag är ett vårbarn i sinnet, full av livskraft och energi.Avslutar morgonpromenaden med att gå och inspektera min magnoliabuske som jag fick en gång för många år sedan av mina "Kyrkhultsbarn". En skolklass som jag följde från 2:a till 6:e klass, besökte en gång om året och gav dem en arbetsuppgift varje termin. Som tack för mitt stöd fick jag denna buske när vi skulle skiljas åt, efter så många roliga år.

 
Hoppas du fann samma glädje i att följa med på mina foton, som jag kände när jag vandrade denna promenad och fotograferade för att kunna visa dig hur underbart livet är just nu! Ha en bra dag och njut av livet!

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

12 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Vilken underbar natur du lever i Kim! Så härligt att kunna vandra där varje dag. Alla årstider har sin tjusning men våren är nog den bästa!
Kram!

Annika sa...

Så härligt! Och magnolian är underbar.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Monika
Ja, jag är lycklig som får leva i Paradiset! Håller med dig, våren är bäst!
Kram Kim

Kim M. Kimselius sa...

Hej Annika
Ja, det är första våren som inte frosten eller rådjuren har tagit blommorna. Så jag är jätteglad, hela busken är full av knoppar som är på väg att spricka ut!
Kram Kim

Författarvisionären Ebba sa...

Tack för visningen av din närmiljö. NU förstår jag varför du bor där:-)
Roligt att få se Magnolian i blom o att den överlevde frosten.
Kram Ebba

Anneli sa...

Det är verkligen en fantastisk tid vi får uppleva just nu :)
Kram!

Trillingnöten sa...

Jag förstår att du blir inspirerad av din omgivning när den är så fruktansvärt vacker!! :) Tack för att du delade med dig!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ebba
Ja visst är det fint! Tyvärr var det kallt i natt och nu är blommorna bruna...
kram Kim

Hej Anneli
Ja, jag njuter för fullt!
Kram Kim

Hej Trillingnöten
Varsågod! Hoppas det var inspirerande även för dig!
Kram Kim

Barbamamma sa...

Oj så vackert! fint gästinlägg du gjorde hos Sanna Juhlin, det var kul att läsa! Jag undrar om dina böcker är lämpliga att läsa för mina pojkar som är 8 och 9 snart? jag läser högt för dem, just nu Harry Potter men dina böcker verkar spännande.
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Barbamamma
Välkommen hit till min blogg!
Tack!
Kimberlieböckerna är lättast. Om du läser Harry Potterböckerna för dina pojkar kan du mycket väl läsa alla mina böcker om Theo och Ramona också! Kika in på www.kimselius.se under böcker. Där kan du läsa smakprov ur varje bok och se vad du tycker. Berätta gärna för mig om du läser någon av böckerna och vad du tyckte om dem.
Kram Kim

franziengland sa...

SÅ vackert du bor Kim!!! Det är underbart att bo på en plats där man trivs riktigt bra.
Kul att läsa om Kyrkhult. Jag har aldrig varit där men en av mina bästa vänner på gatan där jag växte upp hade sin mormor där och hon pratade alltid om att hon skulle till Kyrkhult, så namnet har alltid varit bekant på något sätt :) .

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja här är verkligen Paradiset! Kyrkhult är mycket vackert!Ska dit på fredag igen.
Kram Kim