Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 29 april 2011

Wow! Vilken dag i Kyrkhult och Olofström

Hemkommen från en helt fantastisk dag i Olofströms kommun, där jag har rest runt och föreläst i Kyrkhultsskolan och Brännaregårdsskolan.
Här är 6:e klassarna i Kyrkhultsskolan.
En skola jag berättade om i gårdagens blogginlägg.
Dagen började med -1 grad, frost på bilen och i gräset. Solen hade just gått upp när jag började köra mot Kyrkhult. Det är cirka 1,5 timmas bilkörning, men oj vilken skillnad det var på hur långt våren hade kommit.

Här talar jag om min bok Svarta Döden
Här stod björkarna helt gröna. Bokträden var utslagna, häggen blommade och överallt lyste det vitt och rosa ifrån blommande buskar och träd. Jag som var glad för att björkarna har slagit ut hemma...

Entusiastiska elever på Brännaregårdsskolan
Fick ett hjärtligt mottagande i Kyrkhultsskolan, som jag samarbetade med under många år. Kändes lite som att komma hem...

Eleverna hade speciella skrivböcker där de
skrev om min bok Svarta Döden
Även Brännaregårdsskolan hade jag besökt tidigare, men bara en gång. Jag körde på ren intuition och hittade rätt direkt. När jag klev in genom en dörr blev jag överfallen av jätteglada entusiastiska elever som viftade med skrivhäften med svartvita omslag på min bok Svarta Döden. De berättade hur bra de tyckte boken var, hur långt de hade kommit och... Ja, de var jättemysiga. De tog mig till lärarrummet för att jag skulle hinna hämta andan lite innan det var dags för nästa föreläsning.

Klassmorfar Nils, som var snäll och agerade fotograf på Brännaregårdsskolan
När jag återkom till klassen och började mitt föredrag satt alla dödstysta och lyssnade. När det var dags för dem att ställa frågor var det först helt tyst, sedan vällde frågorna fram och tiden rusade iväg.

Här är nästa klass på Brännaregårdsskolan
Jag fick äta lunch med nästa 6:e klass som jag skulle föreläsa hos. De hade fått  en tidigare mattid, vilket gjorde att vi åt med 1:a klassarna. Oj, vad små de var... Kände mig som en jätte jämfört med dem.

Hade en mycket trevlig lunch med eleverna, innan det var dags för fika med lärarna. Skulle ha kunnat sitta i lärarrummet hela dagen och bara stirrat ut genom fönstret, eftersom de hade nyutslagna bokar precis utanför och det är något av det vackraste jag vet.

På nästa lektion fick jag applåder mitt under mitt föredrag, något som gjorde mig förstummad för någon minut, men också tårögd över att eleverna visade sin uppskattning på detta sätt. Tiden rusade iväg alldeles för fort och snart var även denna lektion över.

Eleverna hade fått skriva upp "svåra ord" i min bok Svarta Döden och jag förvånades över vilka ord som stod där: gnällde, dunge... Jag hade trott att det skulle vara svårare ord... Men i och för sig, kan man inte de här orden då är de ju obegripliga.

Åkte hem genom en natur klädd i bästa vårdräkt, där färgerna nu lyste ännu klarare när solen stod högt på himlavalvet.

Teckning från en fan
Hon har ritat av mig som påskkärring
Tycker det är en jättegullig teckning!
Kom hem till glada hundar och man och fick en sådan här ljuvlig teckning (se ovan) från ett av mina fans, med ett trevligt brev.

Ja, det har varit en sanslöst rolig dag och det bästa av allt... Den är inte slut ännu! Det finns fortfarande tid kvar för att skriva lite...

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.