Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 23 juni 2011

Signering Lövmarknad Bokia Karlskrona

Lövmarknaden i Karlskrona är något alldeles speciellt. Torget med omnejd fylls av blommor i överflöd, mest framträdande är Blåklint och Prästkragar. Här finns otaliga med olika hantverkare, men även godis, sockervadd, leksaker, tofflor, jordgubbar, körsbär... Ja, allt som hör en marknad till.

Idag signerade jag för första gången under Lövmarknaden. Men jag hade inget eget bord, utan befann mig inne i Bokhandeln. Genom de stora panoramafönstren såg jag utkanten på Lövmarknaden, där det var packat med folk.

Jag kom till butiken 1,5 timma före signeringstiden, eftersom jag tänkte jag skulle hinna äta lunch och kanske se lite av marknaden innan. Men så blev det inte. Böckerna låg uppackade på ett stort bord och folk stod redan och väntade... Det var bara att sätta igång och signera, vilket jag glatt gjorde.

Det tog ett tag innan jag kom på att jag kanske skulle ta upp kameran ur väskan, så fotona gör inte alls rättvisa av hur mycket folk det var där. Mitt nya butiksrekord för den här butiken är nu 63 sålda böcker, vilket är jättebra!
Vid sidan om mig hade jag en författarkollega: Lasse Larsson som signerade sina fantastiskt vackra böcker om Karlskrona och Blekinge. Vi hann få en liten pratstund då och då och tiden gick väldigt fort. Lasse berättade för mig att några flickor förtjust hade kommit fram till böckerna och pekat ut vilka böcker de hade läst och då sa en liten flicka som var med dem: "Åh, det är ju sagan om Theo!" Det tyckte jag lät fint!

Fansen kom och hälsade på, trots att de inte hade några böcker att köpa, eftersom de redan alla böckerna. De väntar med spänning på att böckerna om andra världskriget ska komma ut. Ja, nu är det inte lång tid kvar, för På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa kommer i augusti!

Det är så roligt att träffa alla entusiastiska fans. Ibland kom de in i butiken flera gånger bara för att titta på mig... och säga hej!

Här var ett gäng som kom precis när det var dags för mig att ge mig av. Maria med flera böcker i famnen, är min facebookvän och hon kom med andan i halsen, efter att ha cyklat som en galning genom halva Karlskrona för att hinna i tid. De övriga är en familj som alla älskade mina böcker och köpte en var, även mamman i familjen som flera gånger berättade hur bra mina böcker var. En mycket bra avslutning på min signering, trodde jag... För när jag varit ute i personalrummet och kom tillbaka ut i butiken hade fler människor kommit som ville köpa mina böcker... En sanslöst rolig dag.

Till slut gav jag mig i alla fall av, trots att det stod fans och väntade på att föräldrarna skulle komma, det var de som hade pengarna. Jag kom ut i ett somrigt, blåsigt och soligt Karlskrona där "festen" var i full gång. Här bands det kransar och lövades midsommarstång.
De här bilderna visar verkligen varför det heter "Lövmarknad".
Det var rofyllt att komma ut i grönskan, även om det var mitt inne i stan.
 Ser du hur midsommarstången börjar ta form?
På väg till bilen passade jag på att kika in i alla hantverksstånden som låg samlade här.
Det var hemslöjd...
Hemmagjorda hattar...
Blåklint, jordgubbar och hembakt...
Vackra blomsterarrangemang, blåklint och prästkragar...
Om du tror att jag var alldeles ensam bland marknadsstånden tar du fel, jag fick stoppa upp folk, eller snabbt knäppa ett kort, sticka kameran mellan människor och verkligen jaga platser där det gick att fotografera. På ovanstående bild ser du hur mycket folk det är.
Här kunde man köpa och provsmaka Barkbröd... Något jag tyckte var intressant att smaka eftersom jag har arbetat med andra världskriget under en längre tid. Tyckte barkbrödet smakade sött, vilket kvinnan tyckte var konstigt. Sedan förstod jag att det var den söta doften av brända mandlar som slunkit ned tillsammans med barkbrödet...
De här figurerna tyckte jag var mycket charmiga, och hade nog köpt någon av dem till min väninna på Nya Zeeland om det inte var för att de var så tunga...
När jag precis skulle svänga in i gången där det var STORA blomsterstånd, jordgubbar och körsbär, mötte jag några personer som kom ut ur den gången. Den ena sa "Det var så trångt att jag knappt kunde andas". Det fick mig att hejda mig en sekund, sedan tog jag ett djupt andetag och trängde mig in mellan alla människor.

Har du aldrig besökt en Lövmarknad i Karlskrona tycker jag du ska passa på nästa år, för det är något alldeles speciellt. Lövmarknaden hålls alltid torsdagen före midsommarafton, bara för att alla ska kunna köpa blommor och blomsterkransar till midsommar. Kika in här och läs mer om lövmarknaden och se marknaden och Karlskrona från ovan.

Eftersom det var en sådan otroligt rolig dag, med signeringsrekord för den här butiken, så bokade vi redan nu signering inför nästa års Lövmarknad. Något jag ser fram emot! Kanske kommer du också då?

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

7 kommentarer:

Clara sa...

Hej Kim!
Jag har inte skrivit ett inlägg eller fixat en länk till din blogg, men när jag skulle publicera ett inlägg som jag hade skrivit om signeringen så försvann det. Lagom roligt.
Min pappa tog ju lite bilder på oss, men så bråttom jag hade när jag skulle lägga över dem på datorn. Jag råkade ta bort den bästa bilden, en där allihopa som fick böcker signerade då stod samlade. Skulle jag kunna få låna den bilden med alla på? Och lägga ut på bloggen alltså.

Sen när jag kollade på bilderna, så såg jag ju två av mina förra klasskompisar på en bild med dig (Charlotte och Lovisa). Inte visste jag att den skulle dit! Roligt är det i alla fall:) Nu ska jag snart sätta mig och läsa i Theos Pompeji.
Ha det fint!

carina@pocolococreativo sa...

Jag skulle inte ha kunnat låta bli blåklintsbuketterna! Hade nog köpt ett fång!

Anneli sa...

Åh, vad härligt! Lövmarknaden har jag besökt under många år, då jag bodde i Karlskrona när jag växte upp :)
Ha en riktigt härlig midsommar!
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Clara
Tråkigt att inlägget försvann...
Klart du får låna bilden av oss allihop. Det var jättekul att träffa dig igår, och din pappa.
Ska bli spännande att höra vad du tycker om Theos Pompeji!
Trevlig midsommar!
Kram Kim

Hej Carina
Ja, blåklintsbuketterna är helt fantastiska! Det är mycket svårt att INTE köpa några blåklint!
Kram Kim

Hej Anneli
Ja, Lövmarknaden är något speciellt, förstår om du saknar den!
Ha en skön midsommar du också!
Kram Kim

franziengland sa...

Vilken fantastiskt trevlig marknad det verkar vara!!! Kul med den framgångsrika signeringen och det måste vara underbart att ha och träffa sina fans!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Nästa år kanske du lägger semestern så du kan besöka Lövmarknaden i Karlskrona? Ja, det är alltid lika kul att träffa läsarna!
Kram Kim

franziengland sa...

Ja VEM vet :) ?!