Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 23 juli 2011

Avundsjuka

Avundsjuka är något fult, något jobbigt, framförallt för den som drabbas av avundsjuka. Varför ska man gå omkring och vara avundsjuk på det andra har, eller har uppnått, istället för att vara nöjd med det man själv har, eller har åstadkommit?

Minns när jag startade min blogg på Bokmässan i Göteborg 2009. Då var det ingen som läste det jag skrev, ingen som kikade in och kommenterade. Jag hoppade runt bland andra bloggare och läste, lärde mig och såg att en del hade MÅNGA kommentarer, andra bloggare hade inga, trots att de hade väldigt många besökare.

Jag lade till ett räkneverk på min blogg och upptäckte då att jag hade betydligt fler besökare på bloggen än vad jag hade trott, det var bara det att ingen kommenterade... Nu har jag omkring 5.000-8.000 besökare på min blogg i månaden, men har ändå väldigt få kommentarer. Ändå är jag inte avundsjuk på dem som har 20-30 kommentarer eller över 500 kommentarer som jag såg på en blogg. För det viktigaste är ju inte hur många som kommenterar det jag skriver, utan att de TYCKER OM det jag skriver och vill fortsätta läsa min blogg.

Avundsjukan dyker upp överallt i livet. Det finns de som är avundsjuka på de författare som har lyckats slå igenom och säljer mycket av sina böcker. Folk är avundsjuka på grannens nya bil, hus, utlandsresa...

Varför all denna avundsjuka? Det är varje person som formar sitt liv och gör det till vad det är. Istället för att satsa all sin energi på att vara avundsjuk, kanske man ska lägga energi på att göra sitt liv så som man vill att det ska vara.

Många av dem som det sneglas avundsjukt på har arbetat hårt för att uppnå det de har. De har försakat oändligt mycket för att nå framgång, de har inte fått något gratis, vilket många av de avundsjuka verkar tro.

Sluta vara avundsjuka på varandra och gläds åt varandras framgångar istället, då blir livet lättare och gladare för alla!

Avslutar med ett videoklipp på en av mina favoritartister: Nanne Grönvall, med låten Avundsjuk:Ha en bra dag och låt den gå i glädjens och harmonins tecken!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se