Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 7 augusti 2011

Billiga böcker

Böcker har väldigt kort levnadstid nuförtiden. De flesta böcker ligger bara ett par månader ute i butikerna, innan de skickas tillbaka till förlagen. Det medför att det är svårt att få tag på böcker som är äldre än ett år. Ett tag finns de att köpa på internetbutikerna, men när förlagen inte längre har några i lager är böckerna borta.

I mitt researcharbete inför varje ny historisk äventyrsbok, läser jag väldigt många faktaböcker. Ibland får jag tips om någon bra bok som inte längre finns i handeln. Det har gjort att jag har lärt mig leta upp böckerna på nätet, till en betydligt billigare summa än om jag hade köpt dem i butiken när de var nya.

Mitt favoritställe är Bokbörsen. Här hittar du omkring 1,6 miljoner olika titlar. De flesta böcker är begagnade, men en del böcker är olästa. Köpte en gammal, oläst bok som inte ens var uppsprättad! Ja, förr fick man själv sprätta upp sidorna på böckerna.

Många antikvariat lägger ut sina böcker här, men du hittar även privatpersoner som säljer sina böcker. Kanske ett tips även på hur du ska kunna göra dig av med några av dina böcker? För här kan du som ger ut på eget förlag sälja dina egna böcker.

Har du något tips på fler ställen där man hittar bättre, begagnade böcker? Eller kanske du har alldeles för många böcker i dina bokhyllor? Dela med dig av dina tips och böcker, eller gå in och fynda på Bokbörsen!

Vill du köpa mina böcker billig, och kanske till och med signerade ska du kika här på Bokbörsen. Här hittar du förstautgåvorna av Tillbaka till Pompeji och Jag är ingen häxa, men du hittar även några av de nyare böckerna.

Hoppas du hittar några guldkorn på Bokbörsen, precis som jag har gjort flera gånger! Lycka till!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

6 kommentarer:

 1. Jag gillarockså Bokbörsenm, säljer mera än jag köper. En nackdel är Postens avgifter för att skicka böcker, det blir ofta dyrare med porto än med boken. Men det går att hitta böcker du inte hittar annanstans! Väl värt en titt!

  SvaraRadera
 2. Jag känner till Bokbörsen och tycker också att det är en bra resurs.
  Vad intressant att läsa din blogg och om ditt författande och böcker (var även inne och kikade på hemsidan)

  Kram
  Sofia

  SvaraRadera
 3. Hej Margareta
  Har också funderat på att sälja lite böcker på Bokbörsen. Fungerar det bra med betalningen? Inga problem att folk inte betalar när du skickat böckerna?
  Ja, portot är jättedyrt!
  Kram Kim

  Hej Sofia
  Kul att du tyckte om min blogg och även kikat in på hemsidan. Välkommen tillbaka!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Detta är något jag tänkt på och reagerat mycket över, att böcker har så kort "levnadstid" i bokhandeln. Jag brukar därför säga att biblioteken är ovärderliga för att vi ska kunna läsa böcker som inte bara är det senaste. Här i England är de mycket sämre på att ha böcker som är lite äldre. De har pocketutgåvor, som slits ut och ersätts av nya böcker och därmed finns inte äldre böcker kvar som i Sverige. Detta har jag nog skrivit om förut :) .
  Bokbörsen verkar vara ett jättebra forum för att köpa och sälja böcker, det visar tydligt att behovet att inte bara köpa nyare böcker, är större än man kan förledas att tro.

  SvaraRadera
 5. Hej Ingrid
  Javisst är det tråkigt att böcker har så kort levnadstid. Därför är det extra roligt att jag kan hålla alla mina titlar levande hela tiden, för de säljer ju, precis hela tiden. Även om det är många år sedan några av dem kom ut.
  Ja, Bokbörsen är bra! Säljer själv böcker där!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 6. JA, det är jättejättebra att bokhandlarna oftast har alla eller många av dina böcker inne hela tiden!! Det visar naturligtvis vilken kvalité de håller, samt att de är tidlösa. Väldigt bra jobbat Kim!!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!