Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 7 augusti 2011

Billiga böcker

Böcker har väldigt kort levnadstid nuförtiden. De flesta böcker ligger bara ett par månader ute i butikerna, innan de skickas tillbaka till förlagen. Det medför att det är svårt att få tag på böcker som är äldre än ett år. Ett tag finns de att köpa på internetbutikerna, men när förlagen inte längre har några i lager är böckerna borta.

I mitt researcharbete inför varje ny historisk äventyrsbok, läser jag väldigt många faktaböcker. Ibland får jag tips om någon bra bok som inte längre finns i handeln. Det har gjort att jag har lärt mig leta upp böckerna på nätet, till en betydligt billigare summa än om jag hade köpt dem i butiken när de var nya.

Mitt favoritställe är Bokbörsen. Här hittar du omkring 1,6 miljoner olika titlar. De flesta böcker är begagnade, men en del böcker är olästa. Köpte en gammal, oläst bok som inte ens var uppsprättad! Ja, förr fick man själv sprätta upp sidorna på böckerna.

Många antikvariat lägger ut sina böcker här, men du hittar även privatpersoner som säljer sina böcker. Kanske ett tips även på hur du ska kunna göra dig av med några av dina böcker? För här kan du som ger ut på eget förlag sälja dina egna böcker.

Har du något tips på fler ställen där man hittar bättre, begagnade böcker? Eller kanske du har alldeles för många böcker i dina bokhyllor? Dela med dig av dina tips och böcker, eller gå in och fynda på Bokbörsen!

Vill du köpa mina böcker billig, och kanske till och med signerade ska du kika här på Bokbörsen. Här hittar du förstautgåvorna av Tillbaka till Pompeji och Jag är ingen häxa, men du hittar även några av de nyare böckerna.

Hoppas du hittar några guldkorn på Bokbörsen, precis som jag har gjort flera gånger! Lycka till!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se