Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 27 november 2011

Signering i Karlshamn och Idol

Tänk att jag igår var och signerade i samma stad som Idolvinnarna! Något jag fick reda på när butiken plötsligt blev tom, eftersom alla skulle gå och titta på de fyra sista finalisterna i TV4:s Idolprogram.
Hade jag inte arbetat själv hade jag försökt ta mig dit, om jag hade haft en chans att tränga mig fram bland alla som var där och lyssnade och köpte en signerad skiva.

Innan signeringen tog jag en tur genom Karlshamn och passade på att köpa några julklappar. Då passerade jag den här gulliga renen:

Så här såg det ut där jag satt och signerade:
Kortet är taget efter signeringen och bokhögarna har sjunkit betydligt.

Som vanligt var det full fart direkt jag kom för att signera. Vilken tur att jag hade lämnat ifrån mig materialet; autografkort, broschyrer och roll-up, innan jag gick iväg för att shoppa.

Matilda är bara sju år, men tycker mycket om mina Kimberlieböcker. Idag fick hon den tredje delen i serien Kimberlie - Främlingar. Många frågade efter en fortsättning på Kimberlie-serien, så jag får väl sätta igång och skriva en ny Kimberliebok snart!

Det kom ett glatt gäng ifrån skolan Galären. De tyckte mycket om mina böcker och ville väldigt gärna att jag kom och föreläste i deras skola. Något jag hoppas att jag får göra så småningom.

Här har vi ännu en glad fan som älskade mina böcker. Idag köpte hon På liv och död i andra världskrigets skugga, som hon stolt håller upp här på bilden.

Liksom vid mina tidigare signeringar hade jag många roliga pratstunder med både läsare och sådana som intresserat kikade på mina böcker. En man köpte sex stycken böcker till sin dotter, en annan man köpte de båda böckerna På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa till sig själv. Ja, det var full fart i stort sett hela tiden, förutom då Idoldeltagarna signerade sin skiva.

Ett kärt återseende var när konstnären Kjell Hobjer kom och besökte mig i butiken. Tidigare bodde han inte så långt ifrån där jag bor och vi stötte på varandra ibland. Jag var hemma och hälsade på honom och hans far ett par gånger, eftersom jag ofta passerade deras hus på mina hundpromenader förr om åren.

Kjell är känd för sina tavlor med ansikten och idag när vi träffades ritade han en alldeles egen teckning till mig, som han signerade. Inte nedanstående bild, den är ett exempel på en av alla de tavlor som Kjell har gjort.
Signeringstiden gick fort och plötsligt var det dags att åka hem. Jag hade njutit av färden till butiken, +3 grader, soligt och torra vägar. Den här helgen förra året hade vi en hel del snö och blixthalka, jag halkade runt i Skåne på hala vägar och var nära på att bli inblandad i en trafikolycka. Som tur var klarade jag mig och blev bara vittne till hur bilen framför mig körde rakt in i en långtradare. Ja, jag hade sannerligen änglavakt. Läs om händelsen här.

När jag var på väg hem från butiken passerade jag ett konditori och klev in. Läste på deras matsedel och blev glatt överraskad över den mycket annorlunda menyn. Svenssonmackan var så populär att den var slut för dagen. Kanske något jag får prova på nästa år när jag återkommer för att signera igen.
Jaha, då var ännu en höstsignering avklarad. Bara att bocka av från almanackan. Idag är jag i Höör på Billingska bokhandeln och signerar mellan 15.00-18.00. Det är julmarknad i staden och det brukar komma massor av folk. Det är kröning och sång av Lucia med tärnor och det brukar vara massor av tomtenissar på häst som rider efter vagnen med Lucian och hennes tärnor. Det är sång och underhållning och en mycket trevlig stämning både ute på stan och i bokhandeln. Titta gärna in om du har vägarna förbi! Personalen är experter på Läsplattor, så passa på om du funderar på att köpa dig en läsplatta till jul! Dagens signering hos Billingska i Höör är inställd på grund av Stormen och Klass 3-varningen som SMHI utfärdat för Skåne. Ny signeringstid den 15 december 15.00-17.00!

För resten av mitt signeringsschema, se min hemsida www.kimselius.se 

Vi ses!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

4 kommentarer:

franziengland sa...

Så mycket spännande som hänt och som du gjort sista veckorna!! Nu har jag nästan läst ikapp. Sista gästerna för i höst körde jag till flyget imorse. Därefter hann jag snabbt bjuda över en svensk mamma jag inte hunnit träffa på HELA hösten. Otroligt! Det var jättemysigt. Nu tar jag ikapp både vid datorn och i huset. Vi hörs snart igen! Kram.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, när jag såg hur det rasslade till i Blogg-inkorgen tänkte jag att det var du som återkommit till bloggvärlden igen. Jättekul! Saknar alltid dina kommentarer när du inte har tid att kika in!
Kram Kim

franziengland sa...

Tack Kim! Ja, usch vilka köriga veckor jag har haft i november. Det går inte ens att förklara, men mycket sömn har det inte varit. Är nöjd med det mesta som hänt (inte alla tråkigtheter såklart!), men nu ska det bli skönt att få hinna tänka några tankar till slut.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Förstår dig, har följt din blogg och dina intressanta inlägg. Hoppas du kan varva ner snart!
Kram Kim