Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 2 december 2011

Ingen jul...

Billingska Bokhandeln i Höör
1 advent 2009
Det känns inte som om det blir någon jul om jag inte gör mina vanliga julsigneringar. I söndags var jag tvungen att ställa in min traditionella julsignering hos Billingska Bokhandeln  i Höör. Har njutit hela hösten av värmen och frånvaron av kyla och halkiga vägar, därför trodde jag inte att det skulle vara några problem att köra ned till Skåne den 27 november för att signera. Men tyvärr slog en storm till, med orkanstyrka i vindbyarna. Klass 3-varning utfärdades över Skåne och Klass 2-varning över Blekinge.

Bestämde mig redan tidigt på morgonen att jag inte skulle resa, trots att stormen då inte hade kulminerat utan bara var i sitt förstadie. Men jag hade tre timmars bilresa framför mig, med risk att få ett nedfallande träd över bilen, sitta fast på blockerade vägar osv. Kändes väldigt konstigt att inte ge mig iväg. Tröstade mig med att för första gången på många år vara den som satte upp alla adventsljusstakarna och stjärnorna. Något jag tyckte var mycket, mycket roligt!

På måndagen fick jag reda på att hela Julmarknaden i Höör hade blivit inställd på grund av stormen. Vilket innebar att om jag hade trotsat stormen och min intuition och ändå åkt ner, hade jag stått där alldeles själv! Det är bra att lyssna på sin inre röst!

Två år i rad har jag varit tvungen att ställa in någon julsignering på grund av snöoväder, men aldrig på grund av en kraftig regnstorm!

Signeringen hos Billingska Bokhandeln i Höör kommer att ske, men först den 15 december 15.00-17.00. Det är långt dit och jag har många andra signeringar framför mig.

Bland annat nu i helgen, då jag signerar hos
Bokia Nordstan 3 december 12.00-14.00 och
Bokia på Kungsmässan i Kungsbacka 12.00-13.00 som är en ny butik för mig att signera i.

De signeringar som återstår innan julafton är:
Bokia/Killbergs i Landskrona 10 december 11.00-14.00
Bokia/Killbergs i Jägersro/Malmö 11 december 12.00-15.00
Akademibokhandeln Gleerups i Lund 14 december 12.00-16.00
Billingska Bokhandeln i Höör 15 december 15.00-17.00
Akademibokhandeln Nova Lund 16 december 12.00-15.00
Bokia/Killbergs i Burlöv Center/Malmö 17 december 11.00-15.00
Bokia/Killbergs Center Syd Löddeköpinge 18 december 12.00-15.00
Bokia Karlskrona 21 december 12.00-16.00

Nu hoppas jag att alla de här signeringarna blir gjorda, annars känns det inte som om det blir någon jul för mig. Julstämningen byggs upp allteftersom julsigneringarna avklaras, jag ser alla människor med sina paket, jäktet, stressen, glädjen, julsångerna, doften av julglögg, pepparkakor, utklädda barn... Ja all fart och fläkt som hör till förberedelserna inför julen.

Sedan är det skönt att komma hem och lägga upp fötterna och bara njuta av tystnaden. Men i år bryter vi även den traditionen, eftersom vi i år har valt att fira julen hemma hos oss med hela släkten! Så det blir inga fötter upplagda på pallen den här julen, men desto mer glädje, stoj, skratt och glädje. För det är ju det julen handlar om: Glädje och inte paketen och maten!

Ta det lugnt i julstressen och kika gärna in och hälsa på mig om du har vägarna förbi när jag är ute och signerar.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se