Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 9 april 2012

Det är synd om människan, speciellt barnen!

När vi föds är vi hjälplösa och måste tas om hand i många år. Titta på hästens barn, fölen, de reser sig upp på skrangliga ben just efter att de har kommit ut från mamma, sträcker sig efter spenarna, dricker och efter ett tag kan de skutta omkring som vildingar.

Men människobarnen kan inte gå förrän efter nästan ett år och får inte bestämma över sitt eget liv förrän efter 18 år. Nuförtiden bor många människobarn hemma långt längre än så.

Såg en faktadokumentär om barn som mådde dåligt på grund av föräldrarnas välvilja, de älskade sina barn till döds. En femårig pojke vägde 65 kilo och hur läkaren än förklarade för mamman att pojken måste röra sig mer och äta mindre kunde hon inte förstå. Hon köpte en rullstol till honom, för att han "skulle få röra sig mer!" Hon lagade nyttig mat och kunde inte förstå att en femåring inte skulle äta en stor bit tårta, wetabix och massor av frukt, samt en stor måltid kött, grönsaker, potatis och sås, allt detta inom loppet av två timmar.

En annan liten pojke fick dra ut nio tänder för att hans mamma låtit honom äta klubbor hela dagarna, han började med den första klubban direkt han vaknade och gick sedan omkring med en klubba i munnen tills han somnade. När han skulle somna fick han göra det med nappflaska i munnen, givetvis var flaskan fylld med saft. Ingen tandborstning där! Hans tänder var svarta!

Sedan orkade jag inte se mer, för jag led med dessa barn vars föräldrar kärleksfullt gjorde dem illa, utan att vara medvetna om det!

I kontrast till detta kom ett reklamavbrott om en liten femårig flicka som fick arbeta och hjälpa till att försörja familjen. Reklam för att man skulle bli fadderbarn.

Ibland kan man undra vad syftet är att leva: man föds, finns en stund på jorden och sedan dör man. Om man tänker så ska man se tillbaka på allt som har hänt under alla tusentals år som människorna har funnits på jorden. Varje generation för något vidare till nästa, ibland goda saker, ibland onda saker.

Jag tror på det goda, så jag håller fast vid det. Men ibland är det svårt när det händer så många hemska saker ute i världen.

Var rädd om dig, dina barn, dina föräldrar, djuren och naturen och tänk på att det kommer en generation efter oss, och ytterligare en och förhoppningsvis många fler generationer.

Ha en glad påsk i eftertankens tid!

Kramisar från Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

11 kommentarer:

Herta sa...

Började se detta men kopplade av. Måste koppla av från vardagslivets funderingar i påsk.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Herta
Ja, jag gjorde som du, såg bara lite, men det blev för mycket ändå.
Kram Kim

Birgitta (Helenas Mamma) sa...

Om man måste välja mellan två onda ting så tror jag att barnet som måste arbeta mår bättre än de andra.

Katarina sa...

Ordet välfärd är inte alltid förenat med kvalitet!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Birgitta
Instämmer i dina tankar!
Kram Kim

Hej Katarina
Nej, det är sant! Hemskt att se programmet!
Kram Kim

Anneli sa...

Det är verkligen en märklig värld vi lever i. Man önskar att alla föräldrar hade tillräckligt mycket sunt förnuft för att älska sina barn varsamt.
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anneli
Ja visst är det konstig inställning. Vet att du älskar dina barn, det märks tydligt på din blogg som jag uppskattar mycket att läsa!
Kram Kim

Ingrid sa...

Usch vad det finns många barn som far illa!! Jag inbillar mig att föräldrarna inte kan må bra de heller o måste sakna viktiga kunskaper. Det är inte lätt att vara förälder.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Visst är det hemskt att så många viktiga kunskaper har gått förlorade mellan generationerna? Nej, det är inte lätt att vara förälder, men lite sunt förnuft borde väl alla ha, eller?
Kram Kim

franziengland sa...

Jaa, det tycker man ju... att folk borde ha sunt förnuft, men ibland tvivlar man... Sorgligt!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Instämmer helt med de orden!
Kram Kim