Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 12 april 2012

Marknadsför din bok med en videofilm på YouTube!

Det har blivit mycket populärt att marknadsföra sin bok med en youtube-film. De stora förlagen gör det och många små förlag också.

Jag har själv gjort några trevande försök att läsa in mina böcker på youtube:

Här har jag läst in boken Giljotinen med bilder från Bokmässan 2011:


Det här är nog den första bok jag läste in som youtube-film Kinesiska Draken:


 Här har du en länk till alla de böcker jag har läst in.

Önskar jag kunde göra sådana här fantastiska trailers för mina böcker. Här är det Stephen Kings bok Drömfångaren:


Fast den här gör nog mest reklam för filmen, som också är mycket sevärd. Har läst boken både på svenska och engelska. En suveränt spännande bok!

Här har du däremot en boktrailer för boken It av Stephen King, en mycket spännande och otäck bok som garanterat får dig och tänka helt annorlunda om clowner efter att ha läst boken:


YouTube är den näst största sökmotorn i världen och kan komma att bli ett bra sätt att locka nya läsare till din hemsida.

Tänk på att göra något annorlunda av din video, att ljudet blir bra, att du har bra ljus och tänk efter före vad du vill berätta om din bok, eller vilket stycke du ska läsa ur boken.

YouTube är verkligen den bästa plattformen för att marknadsföra dina böcker. När du har lagt in din YouTube film är det lätt, det är bara att kopiera "embeded video" och lägga in den på din hemsida eller blogg. Tänk på att inte göra din trailer för lång, den bör vara endast 50-90 sekunder, om du är ute efter att fånga intresset för boken. Vill du däremot att läsarna ska få ta del av mer ur din bok kan du göra dina filmer längre. Mina YouTube filmer är på 10 minuter, något fansen älskar.

Om du har möjlighet att lägga ut de intervjuer där du medverkar på tv, så lägg det på din egna kanal på YouTube. Om du inte har möjlighet att själv få materialet, tänk på att lägga ut en kommentar på din blogg och hemsida om när det finns att se/läsa på intervjuarens sida.

Du kan också göra YouTube filmer där du berättar om dina skrivtips, korta små videos på 2-3 minuter. Alla är vi experter på något och kan dela med oss av vår kunskap.

Du kan också intervjua andra författare och lägga ut detta på YouTube med länk till din hemsida/blogg.

När du skriver eller gör research för din bok, kan du lägga ut korta YouTube filmer och berätta om hur boken växer fram. Folk tycker om att titta på video och vill gärna kika in hemma hos andra och se hur de har det. Ju fler video du har, desto bättre, eftersom varje video öppnar en väg till alla dina videos, och böcker, och gör det lättare för folk att hitta dig.

Glöm inte att lägga taggar på videofilmerna som talar om vad filmen handlar om. Tänk också på att använda rätt ord i titeln så att filmen blir sökbar på YouTube.

Ja, nu har jag lämnat över alla mina tips till dig och känner pressen att läsa in alla mina böcker, lägga ut mina filmer från Mexikoresan... Ja, du vet. Men det där med att läsa in böckerna får vänta just nu, för min röst håller inte i dagsläget, måste spara den till de kommande föreläsningarna.

Lycka till med din videofilm. Du får gärna återkomma med en länk här i kommentar så jag får kika in och se resultatet!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

4 kommentarer:

Maths sa...

Ja, det är kul med videosar. Visst gör förlagen en massa men jag är faktiskt lite förvånad över att man inte ser dem särskilt ofta om man inte specifikt letar efter dem. Eller är det bara jag?

Kan tipsa om Flixtime, där man kan göra egen video med häftiga effekter, i gratisversionen slumpas effekterna och man kan bara göra ca 1 min "film". Men ganska kul är det. Tycker själv min blev ganska bra:
http://flixtime.com/video/detail/329fc342b7165350e3ab9ce03d2864aev28LEUbpdzVPDHYfIy/

Tanja Dianova sa...

Det är verkligen ett bra sätt att marknadsföra böcker! Jag har gjort en enkel bildspel av mina barndomsbilder och berättade lite om min bok "En människa föddes i Moskva"

Anitha Östlund sa...

Jag har läst in många av mina noveller på youtube, och även gjort reklam för mina böcker.
Det är väldigt bra marknadsföring att läsa själv, för det är extra kul när författaren gör det tycker folk.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Maths
Tack för tipset. Ska kika in på din film och se vad du har gjort för kul!
Kram Kim

Hej Tanja
Det låter spännande. Ska titta in på din film också.
Kram Kim

Hej Anitha
Ja, det tycker jag också. Spännande! Tycker du att du har märkt ökad försäljning tack vare dina inläsningar?
Kram Kim