Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 10 april 2012

Farao Tutkanhamons skatter ställs ut i Sverige


Välkommen till Konungarnas dal, i Malmö!
Tutankhamon blev en superkändis efter en sensationell upptäckt för 90 år sedan. 1922 hittade arkeologen Howard Carter den egyptiske konungens gravkammare och alla dess fantastiska skatter – en händelse som väckte sensation i hela världen. Tutankhamons historia fascinerar än idag. Hans mystiska, för tidiga död och unika arv har skapat en legend. I  mer 3 000 år låg han okänd och oupptäckt i Konungarnas dal, tills Howard Carter hittade hans grav.

Utställningen ”Tutankhamun – Graven och skatterna” består av mer än 1000 mycket välgjorda repliker av föremål som fanns i graven, alla omsorgsfullt tillverkade av Egyptens skickligaste hantverkare. De ursprungliga fynden finns idag på museum i Kairo, och kommer förmodligen aldrig mer att kunna visas på utställningar runt om i världen. Föremålen är helt enkelt för dyrbara och för ömtåliga. Inget försäkringsbolag vill idag försäkra dem om de lånas ut.

Utställningen har visats på flera platser främst i Europa, bland annat i Barcelona, Dublin, Bryssel och Frankfurt och har hittills haft mer än 3,2 miljoner besökare.

Här kan du se en film om utställningen:


Utställningen visas på Malmö nya mässa i Hyllie 15 sept 2012 – 31 jan 2013
 
Den egyptiska faraon Tutankhamuns gravföremål ställs även ut i bergrummet på Skeppsholmen i Stockholm 2013. Här kan du se när jag besökte Terracottaarmén i bergrummet i Stockholm.

Vill du läsa på inför utställningen är Faraos förbannelse en spännande historisk äventyrsbok med faktadel för den vetgiriga. En bok som passar alla åldrar.
"Bokens styrka är den intresseväckande, faktamässigt tillförlitliga beskrivningen av den forntida egyptiska sociala och geografiska miljön. Författaren väver samman de historiska faktauppgifterna med en flödande berättarfantasi som hela tiden håller läsaren fängslad." BTJ, lektör Lars Rask.

Här kan du följa med på min researchresa till Egypten.

Ska bli mycket roligt att besöka Farao Tutankhamons utställning i Malmö i höst. Kanske vi ses där, för du tänker väl inte missa utställningen!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.