Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 4 juni 2015

Skrivtävling utlyst av Lunds universitet

Här är en annorlunda skrivtävling , eftersom texten är tänkt att på något sätt kunna behandlas musikaliskt. Visst låter det spännande? Läs mer nedan:

Lunds universitet firar 350-årsjubileum från den 19 december 2016 till den 28 januari 2018

Därför utlyser Lunds universitet en tävling: Vem skriver  jubileumstexten?

Till firandet hör symposier, fester, utställningar, studentaftnar och musikevenemang. Med anledning av jubileet kommer ett nykomponerat musikverk att framföras av Aka-demiska kapellet, Akademiska kören och av solister. Hans Gefors, operakompositör och tidigare professor vid Musikhögskolan, Lunds universitet, kommer att skriva musiken.

VI UTLYSER EN TÄVLING om vem som kan skriva en text till den nykomponerade musiken för kör, orkester och solister. Vi tänker oss en text som kan tonsättas och sjungas, alternativt reciteras och interfolieras i musikstycket. Man kan tänka sig ett collage där musik och text växlar i framförandet.

Vi vill pröva ett okonventionellt sätt att förnya en gammal jubileumstradition och efterfrågar nyskapande grepp som ändå kan lämpa sig i ett högtidligt sammanhang. Vi kan också tänka oss – med författarnas medgivande – att använda fragment från olika texter, vilket skulle innebära att vi får mer än en vinnare.

När det gäller textens form finns olika alternativ: bunden eller fri vers, prosa eller som appell. Möjliga nyckelord – men inspirationen får inte begränsas av dessa:
universitet, forskning, utbildning, bildning, analys, studentliv, ungas möten, globala frågor, personlig utveckling, kreativ miljö, ny kunskap, ifrågasätta befintlig kunskap, långsiktighet, Lund, det lundensiska, humor och allvar, lätthet och tyngd…
Sammanlagt 25.000 kronor delas ut för bästa bidrag.

VINNAREN UTSES av en jury bestående av Katarina Bernhardsson, fil. doktor i litteraturveten-skap och f d redaktör för Lundagård, Göran Bexell, tidigare universitetsrektor och ordförande i Jubileumskommittén, Sigrid Combüchen, författare och lärare vid Lunds universitets Författar-skola, Cecilia Martin-Löf, dirigent för Lunds akademiska kör, och Johan Stenström, litteraturpro-fessor, tidigare föreståndare för Författarskolan.

SAMTLIGA BIDRAG ska vara anonyma. Skicka in bidraget som text i ett kuvert (utan avsän-dare). I kuvertet läggs också ett förseglat kuvert innehållande uppgifter om författarens namn och kontaktuppgifter.

Bidraget skickas in senast måndagen den 31 augusti 2015 till Göran Bexell, Pufendorf-institutet, Lunds universitet, Box 117, 221 00 LUND. Frågor om jubileumstexten kan diskuteras med Johan Stenström, johan.stenstrom@litt.lu.se eller Göran Bexell, goran.bexell@rektor.lu.se.

Lycka till!

Kramisar Kim

Kika gärna in på  Kimselius skrivtips eller Författartips för skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. 

I juni kommer Att hitta glädje i skrivandet, min andra skrivbok. Där hittar du mängder av skrivtips.


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!