Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 22 juni 2016

Sommar i skrivandets tecken

Sommar i skrivandets tecken
Tänker du fira sommar i skrivandets tecken, låta dig uppslukas av dina idéer och skriva boken du har haft inom dig länge?

Bra tänkt! Sommaren är en härlig tid att skriva. Du kan ta med din dator, eller anteckningsbok, precis vart som helst och sitta och skriva. Jag älskar att känna vinden smeka kinden och dofterna förföra mig medan jag försvinner bort i fantasin. Det blir lite svårare att känna isande vindar och se snön ligga metertjock, men med fantasi går allt.

Om jag lyckades skriva hela boken Kinesiska Draken, där handlingen utspelar sig under sommaren, med blommande körsbärsträd och prunkande trädgårdar, på ett hotellrum i Kuopio, med 18 minusgrader och knähögt med snö, då vet du att det är möjligt. Ibland blev jag själv förvånad när jag klev ut, iklädd t-shirt på väg till en restaurang, och insåg var jag befann mig. Jag lät mig uppslukas av fantasin.


Du är inte ensam om att skriva på sommaren
Det är många som tar sommaren och semester till att äntligen skriva det där bokprojektet som har vuxit inom dem under flera år, eller kanske bara under vintern. Många gör det genom att gå skrivarkurser, där de åker bort över en helg för att träffa likasinnade och få hjälp av en kunnig kursledare. Andra väljer att gå skrivarkurs på distans, för att inte behöva åka iväg från familjen.

En del väljer att läsa mängder av skrivböcker för att lära sig så mycket som möjligt.

Men de allra flesta sätter sig bara ner och skriver, rakt upp och ner. Det finns lika många sätt att skriva en bok, som det finns människor som skriver. Vi är alla olika och det måste man respektera. Men i slutändan är det förlaget som bestämmer och då gäller det att du iallafall har en aning om vad förlaget vill ha.

Om det nu inte är så att du skriver en släktkrönika om din släkt, eller en bok om dina egna upplevelser. Böcker du trycker upp själv för att kunna dela ut bland dina vänner, eller sätta i din bokhylla.


Massor av skrivtips
Oavsett hur du skriver och vad du tänker använda din färdiga text till, vill jag tipsa dig om att här på Skrivarbloggen hittar du MASSOR av skrivtips. Här hittar du i stort sett samtliga svenska bokförlag, du hittar bokhandlare, du hittar tips och råd och många bra skrivböcker som hjälper dig på vägen.

Jag ska ägna sommaren åt skrivandet, dessutom ska jag hålla tre skrivarkurser. Med andra ord kommer jag att väva ihop ord och berättelser hela sommaren, precis som de flesta som läser min blogg. Är du en av dem? Kommer du att skriva i sommar?


Ett sista tips:
Skicka inte in din berättelse till förlag direkt den är klar, skicka absolut inte in den direkt efter sommaren. Låt berättelsen vila och läs den om och om igen. Låt någon utomstående läsa den, en person som vågar säga ifrån och inte bara ger beröm. Ändra, lägg till, ta bort och jobba med texten. Vänta sedan ett tag till.

Tänk på alla de andra som har suttit och skrivit under sommaren. De gör precis det som jag just avrådde dig ifrån, de skickar in direkt de är klara, nöjda över att ha fått ur sig texten, sedan sitter de och väntar på ett rungande ja från förlaget, ovetande om att förlagen har fått oändligt många manus, så många att de kanske inte ens tar sig tid att läsa alla.

Bli nu inte uppgiven, se till att få ur dig din berättelse och ha kul medan du skriver.

Lycka till!

Kramisar Kim


PS. Berätta gärna om du får ditt manus antaget, så kan jag jubla tillsammans med dig. DS.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

2 kommentarer:

  1. Tyckte om historien om när du skrev Kinesiska Draken i Kuopio! Jag kan ser precis hur du kommer ut ifrån hotelelt i T-shirt och upptäcka vädret! (Lägg till at jag har också bott i Finland under två vintrar - dock inte i Kuopio - och vet precis hur kallt det kan vara.)

    SvaraRadera
  2. Hej John

    Underbart att du har bott i Finland under vintern och vet hur kallt det är. För det var verkligen en uppvakning när jag klev ut i snön och kylan. Tack för att du läste och kommenterade.

    Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!