Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 7 september 2016

Allt du behöver veta och tänka på inför Bokmässan i Göteborg

 Vad du ska tänka på inför Bokmässan i Göteborg
22-25 september 2016

Yttrandefrihet är temat på Bokmässan 2016 – året då den svenska tryckfrihetsförordningen firar 250 år. Vilka utmaningar och hot står det fria ordet inför i Sverige och världen idag? Vem får delta i det offentliga samtalet? Vad kan vi lära av historien?
Här ser du mig på Bokmässan i Göteborg 2015, tillsammans med Lill-Kim, döpt efter mig, eftersom hans föräldrar är stora fan till mina böcker. Han har skrivit sin första bok som han gav mig, det är den gula boken jag håller i handen. Han sa "Jag samlar på dina böcker och har många i min hylla. Nu kan du samla på mina böcker, här är första!"


Tips inför Bokmässan i Göteborg
Om du inte vill trängas bland folk KOM TIDIGT! Häng på låset och njut av att kunna vandra runt bland nästan folktomma gångar. På fredag eftermiddag är det packat med folk, på lördag är det mest folk, söndag eftermiddag är det lite mindre. Torsdag/fredag är främst för branschfolk, men det står inget om att allmänheten är portförbjuden.

Vill du lyssna på det seminarium jag håller tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson är det lördag som gäller. Vi föreläser på andra våningen i sal F3, lördag 11.00-11.20. Kom inte för sent! Det gäller alla föreläsningar. Det är knappt med tid. Dörren stängs och öppnas inte förrän föreläsningen är klar.


Favoritförfattare?
Ta reda på var din favoritförfattare finns, vilka tider han/hon signerar, innan du börjar strosa runt bland utställarna. De är  många, det är lätt att fastna vid något intressant och sedan har du missat signeringstiden. Här hittar du alla som medverkar på Bokmässan i Göteborg, genom seminarium eller monterprogram.

Här hittar du samtliga programpunkter på Bokmässan i Göteborg 2016


Utställarkartan
Titta igenom utställarkartan och gör dig en bild över Bokmässans lokaler. Utställningen är inte så stor som du tror, det är människohavet som förvirrar. Mässkarta.

Skor
Ha bra skor och var inte klädd för varmt, det blir hett och trångt efter ett tag.

Shoppingväska
Ta med en shoppingväska på hjul/kabinväska på hjul. Det kanske känns löjligt när du kommer in på mässan, men du kommer att vara överlycklig när du börjar köpa på dig böcker.

Kontanter
Se till att ha kontanter med dig. Alla montrar tar inte emot kort, även om allt fler numera har möjlighet till det. Vi tar numera kort i min monter B09:20.

Andra våningen
Om du tycker det är trångt, varmt och outhärdligt, ta rulltrappan upp till andra våningen. Där uppe händer det mycket roligt, men är inte lika mycket folk.

Tro mig, jag vet vad jag talar om. Jag har varit med på Bok och Biblioteksmässan sedan min första bokmässa 1998. Då släpptes min andra bok, Jag är ingen häxa, tillsammans med min debutbok Tillbaka till Pompeji, som jag debuterat med julen 1997. På bilden ovan ser du mig på Bokmässan 2015. Är superglad eftersom vi har sålt slut många av de titlar vi haft med oss. Det årets nya böcker ser du bakom mig på väggen: Staden på andra sidan Kompassen, Att hitta glädje i skrivandet, TudorRosen Kampen om makten och Sveriges Pompeji Sandby borgs öde.

Minns hur stor jag tyckte bokmässan var 1998, hur jag gick vilse, hur jag kräktes innan min föreläsning eftersom jag var så nervös.

Nu har jag en egen monter, B09:20, där känns det bra, det är min lilla oas på bokmässan, även om det är  mycket folk även där. Ibland kommer jag inte upp från signeringsstolen på 3-4 timmar. Ett år fick jag så ont i signeringshanden att jag på söndagen inte kunde lyfta böckerna som jag signerat. Då förstår du säkert att jag hade fått skriva många autografer.Allt du behöver veta inför Bokmässan i Göteborg
Här kan du läsa om allt du behöver veta inför Bokmässan: öppettider, priser, bokmässetips, besökande författare etc.

Öppettider och priser

Främst för branschbesökare
Torsdag 22 september 09.00–18.00
Fredag 23 september 09.00–14.00
Branschbesökare är alla som arbetar inom områdena utbildning/kunskap, biblioteksverksamhet, dokumentation, information och kultur. Du som har seminariekort är också välkommen under branschdagarna.

För alla
Fredag 23 september 14.00–19.00
Lördag 24 september 09.00–18.00
Söndag 25 september 09.00–17.00

Entrébiljetter

Alla priser inkl moms
Branschdagar (torsdag till fredag kl 14.00)
Vuxen: 240 SEK/dag
Barn/unga 7–19 år: 90 SEK/dag
Fri entré för barn under 7 år
Allmänhet (från fredag kl 14.00)
Vuxen: 180 SEK/per dag
Barn/unga 7–19 år: 60 SEK/dag
Fri entré för barn under 7 år
På söndagen erbjuder vi fritt inträde till alla seminarier – allt ingår i entrébiljetten!
Happy Hour! 
Söndag 09.00-10.00 och 15.00-17.00
Obs! Köps på plats vid gällande tider.

Vuxen: 130 SEK
7–19 år: 50 SEK

Vill du köpa entrébiljetter eller lösa in en bjudkod klickar du här.
Biljetterna skickas via mail i pdf-format. Endast kortbetalning.
Du kan också välja att få dina biljetter skickade till dig per post – då klickar du här.
Notera att dessa biljetter endast säljs till branschpris, 240 kr/st. Betalning via kort eller faktura.

Gratis entrébiljett och seminariebiljett
Jag lottar ut gratis entrébiljetter och seminariebiljetter. Vill du vara med på utlottningen, klicka då här.
Ha det så kul på bokmässan. Kanske vi ses i min monter B09:20.

Mina nya böcker 2016
Tänk att jag i år har sex nya böcker med på bokmässan i Göteborg. Det känns mäktigt. Här har du titlarna:

Döden på Island, 21:e fristående historiska äventyrsromanen om Theo och Ramona
"En resa genom tid och rum i den isländska historien som bjuder på många oväntade vändningar. Både folk och miljöer får liv och färg genom Kims berättelse och det dramatiska isländska landskapet kommer till sin fulla rätt. Det är med skräckblandad förtjusning man vänder blad och läser vidare." Ingela Svensson
Det osynliga folket på Island, 4:e boken i den fristående serien Theo- och Ramonaäventyr
I Dimmuborgirs lavafält på Island döljs många väsen bland grottor och klippformationer. Dit kommer Theo och Ramona och blir genast indragna i Det osynliga folkets värld. Yulepojkarna är i fara och då även den isländska julen. Trollpackan Grýlas hunger är så stor att hon äter precis vem som helst, alvbarn, människobarn, Theo och Ramona. Magi samt isländska traditioner och mytologier vävs samman till ett rafflande äventyr.
Mördande foto, Thriller
"Det här är inte bara bra, det är sjukt bra! Och jag får verkligen en helt annan förståelse för hur mycket "makt" som ligger på sociala medier och Internet som jag inte alls tänkt på innan. Betyg fem av fem. Så otroligt spännande!" Christofer van Woensel
Staden på andra sidan Fjäderpennan, 2:a boken i serien om Markus och Matilda.
Mitt i en rytande storm börjar den magiska kompassen vibrera och varnar för fara i landet Hamingja. Markus och Matilda tar sig igenom den skimrande bubblan, till staden på andra sidan. Där inser de att Fjäderpennan, som styr över liv och död, används av HAN, en person som regerar genom ondska. Över dem svävar HANS allseende ögon. Hur ska de lyckas ta Fjäderpennan och rädda stadens invånare från ondskan, när HAN ser allt de gör?

10 misstag författare gör, 1:a boken i Tre Hattar. Handbok i skrivandet av Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson
Misstag kan vara dyra, onödiga, roliga eller en förutsättning för att man ska lära sig.Här delar författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson med sig av sina och andras värsta och bästa grodor för att du ska kunna undvika åtminstone några av misstagen.
Färgargårdens andar, 1:a boken i serien om Färgargården
Det är något magiskt med Färgargården. Direkt någon sätter foten innanför dörren börjar det hända saker. Människor passerar revy, livsöden flyter ihop och orden flödar. Vad hände egentligen här för länge sedan? Vad är det för speciellt med den gamla gården som gör att ingen lämnas oberörd?

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 


Blev du nyfiken på böckerna? Samtliga böcker finns att köpa på bokmässan, till rejält rabatterade priser. Dessutom får du dem signerade. Har du inte möjlighet att komma till bokmässan kan du fråga efter dem hos din bokhandlare, annars finns dem på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 
Här ser du mina handböcker om skrivandet:
Att hitta glädje i skrivandet finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

4 kommentarer:

 1. Bra och samlade tips! Tänk, sex nya böcker till årets bokmässa, det är helt fantastiskt.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Eva
  Tack för att du troget kommenterar mina inlägg <3.
  Ja, det är knappt jag tror det själv, sex böcker på ett år. Kommer nog aldrig att hända igen. Fast... Jag har fått blodad tand...
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 3. Bra tips Kim. Särskilt det där om andra våningen - det kan vara en oas där uppe. Tyvärr kommer jag inte att kunna delta i år igen, men jag hoppas allt går lika bra som det brukar gör. Efter 18 bör du vara mycket rutinerad!
  Kram, John

  SvaraRadera
 4. Hej John

  Tack! Så synd att vi inte ses i år. Hade sett fram emot kramen.

  Ja, det börjar bli rutin nu. Maken tycker det är dags att sluta nu, men jag tycker vi kör på så länge vi orkar. Vi blir ju inte yngre.

  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!