Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 8 september 2016

Veckans tidsplanering spräcktes

Veckans tidsplanering spräcktes

Den här veckan blev inte alls som planerad. Ja, jag vet, veckan är inte slut ännu, men planeringsmässigt är alla tidsramar spräckta.

Många av de timmar jag hade planerat att arbeta med min nästa bok gick åt till att korrekturläsa material inför bokmässan, ta fram adresser, jaga mobilnummer, göra annonser och se till att allt är klart inför bokmässan.

Dessutom kom Färgargårdens andar till vårt lagerhotell Selo i Nättraby. Det berättade jag om igår på Författarbloggen Kim M Kimselius. Det innebär en resa på 10 mil tur och retur för att hämta böcker, packa dem i kartonger, lyfta in dem i bilen, köra hem, lyfta ut kartongerna och köra in dem i huset. Något jag inte gjort på länge, eftersom böckerna nuförtiden ligger hos Förlagssystem och kommer dit direkt från tryckeriet. Visst är det underbart att hämta nya böcker och den här boken var något alldeles extra. Det är en bok jag har gjort tillsammans med sexton skrivkursdeltagare, så det är många personer som går i spänd förväntan på boken. Idag skickas den iväg till medförfattarna.

I måndags fick jag reda på att det redan nu på fredag, alltså imorgon, är begravning av en kär vän. Självklart ska jag vara med på begravningen, inget tal om annat. Ett sista farväl, även om jag minns sista mötet lika klart som om det var idag. En puss på kinden, en kram, som jag inte visste skulle bli den sista.

Igår upptäckte jag att Tudor fått våteksem, så nu blir det till att jaga veterinär på morgonen och försöka få tag i en tid idag. Med andra ord är den här veckans arbetsdagar fullspäckade innan veckan ens är slut. Helgen kommer att gå åt till att ta fram kläder till bokmässan, stryka och hänga fram. Ja, jag vet, bokmässan är inte riktigt ännu, men jag ska vara på kurs hela nästa vecka och är borta ända fram till den dag jag reser till Bokmässan i Göteborg. Det är kurs inför projekt Hållbar Personlig Utveckling som jag berättade om tidigare i veckan.

Den där mejlhögen minskar inte alls, istället växer den stadigt, hur jag än bär mig åt. Undrar om jag någonsin kommer att se en tom inkorg... Fast jag är glad för mejlen, för jag har fått en hel del fina mejl den här veckan, men det berättar jag om en annan dag.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!