Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 10 juli 2017

Sommarprojekt för skrivsugna

Sommarprojekt för skrivsugna

Oavsett om du är etablerad författare eller gärna vill bli, är sommaren perfekt för att skriva.

Det är ljust tidigt, naturen är full av dofter, det är tyst och lugnt och förhoppningsvis varmt. Här i Blekinge har juni och början av juli varit förvånansvärt kall. Det är bara när solen kommit upp som värmen kommer. Men det har inte stoppat mig. Jag har lindat in mig i filtar i hammocken och uppslukats av orden. 

Många har besök av släkt och vänner under sommaren. Att då få tillfälle att skriva kanske inte är det lättaste. Då är morgonen ett gyllene tillfälle. Det är bara att gå upp en timma tidigare än gästerna. Du kommer att känna dig nöjd och glad och inte alls så trött som du förväntar dig, eftersom du har skrivit på din bok.

Eftersom sommarens skrivarkurser är fullbokade (finns fortfarande några platser kvar till vecka 44), vet jag att många har stort behov av att skriva, att få ur sig den där boken de har inom sig. Varför inte satsa på det nu? Skjut inte upp det längre, utan ta tag i ditt projekt!

Åsa Persson, Sveriges nya deckardrottning, är ett strålande exempel på att det går att lyckas, bara man sätter sig för att skriva.

Åsa har ett heltidsarbete, man och barn och mycket omkring sig. För några år sedan gick hon skrivarkurs hos mig. Hon tog till sig mina ord om att det inte blir något skrivet om man inte skapar tid för skrivandet. Hon gick hem och skapade tid och skrev sin bok Skuggor av ljus, som blev antagen av ett förlag och utgiven i våras.

Kan hon, så kan du! Det gäller att göra skrivandet till ett projekt, skapa tid för det. Minska tiden framför tv:n och Facebook. Skriv istället. Sitt inte inne, utan ut och njut av sommaren. Skriv i en skrivbok. Den kan du ta med överallt.

Om du nu opponerar dig för att det tar tid att skriva in texten i datorn sedan, kan jag upplysa dig om att det bara är bra. När du skriver in texten kommer du automatiskt att bearbeta den och förbättra den. Bara vinst med andra ord.

Du har sommaren framför dig, se till att göra ett sommarprojekt av boken du bär inom dig. Vill du ha hjälp på vägen finns min distanskurs Hitta glädje i skrivandet. Den kan du starta när som helst.

Vänta inte på att orden ska komma till dig, gör plats i ditt liv för orden och skriv!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

 
Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Copyright Kim M. Kimselius