Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 1 april 2011

En författares vardag

Ofta får jag frågan: Hur ser en författares dag ut? Ja, hur ser den egentligen ut? Tror inte att vi författare har exakt likadana arbetsdagar, eftersom mina egna författardagar aldrig är lika varandra.

Unga Fakta brukar jag svara ungefär så här på frågan om hur en författares vardag ser ut:

Egentligen finns det inga vanliga dagar för författare, eftersom alla dagar är så olika. Det beror på att man som författare reser runt och föreläser över hela Sverige. Dessutom reser man runt och signerar sina böcker i bokhandeln eller på bokmässor. Man får skriva autografer, blir intervjuad i tv/radio/tidningar och får vara med i många roliga tv/radio-program.


Här är jag i Alingsås  Bokhandel och signerar. Träffade denna underbara gamla dam som fattade tycke för mina böcker om Kimberlie och Nya Zeeland

Eftersom jag skriver historiska äventyrsböcker, uppbyggda runt riktiga historiska händelser och riktiga platser reser jag runt till alla de ställen jag ska skriva om.

Här är jag i Florens med Ponte Vecchio i bakgrunden. Researchresa för min bok Svarta Döden.
När jag inte gör allt det här då går jag upp tidigt. Tar en promenad med mina hundar, sätter mig och skriver intensivt på den bok jag just då håller på med. Det tar hela förmiddagen. Därefter är det lunch och ny promenad med hundarna. Sedan är det dags att sätta mig att besvarar alla mail och brev och alla frågor på Ungafakta och arbeta lite mer med min bok, om jag har tur och inte telefonen ringer eller att det har varit så många mail/brev och frågor att jag inte hunnit bli klar.

Ibland läser jag in fakta inför det ämne som min bok ska handla om, ibland sitter jag och bläddrar i alla mina anteckningar, tittar på alla foton jag tagit på min researchresa och hämtar inspiration. 

Här är jag med mina hundar, Namie, Pluto, Tola och lilla, lilla Tickie när hon var valp.
För det mesta arbetar jag till sent på kvällen, efter att ha gjort ett avbrott för middag och lite puss och kram med hundarna och ännu en promenad.

Jag arbetar sju dagar i veckan och tar aldrig någon semester, eftersom orden alltid finns inom mig och jag bara måste skriva!

Här ser du min skrivarlya, där jag sitter och skriver mina böcker.
Låter det roligt att vara författare? Det tycker i alla fall jag. Jag älskar att vara författare!

Kramisar från Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.