Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 5 september 2011

Läs e-böcker på mobilen

Nyligen startades gruppen "Vi som läser e-böcker" på Facebook och givetvis gick jag med där. Både för att jag själv tycker mycket om att läsa e-böcker på min Läsplatta och för att min bok Theos Pompeji nu finns som e-bok.

Idag fick jag tips om en mycket bra sida för de som tycker om e-böcker, men även för dig som kanske ännu inte har provat på att läsa e-böcker. 

Länken var till PC för alla och de skriver så här:
Böcker är tunga. Alla som har försökt få med sig semesterns bokhög på flyget vet hur snabbt det blir övervikt – och alla som har tagit med sig för få böcker vet hur svårt det kan vara att få tag i bra böcker på många platser.

Att släpa med sig böcker är dock onödigt. Numera kan du nämligen lika gärna läsa e-böcker.

Tusentals böcker
En e-bok är en digital version av en vanlig pappersbok. Bokens text lagras som en digital fil, och den leder inte till någon övervikt. Du kan ta med dig tusentals böcker i en dator eller i en e-boksläsare som Kindle, Sony Reader och Iriver Story.

Om du inte vill ta med dig en extra teknikpryl kan du läsa e-böckerna med din mobil eller surfplatta. Med appen Aldiko läser du e-böcker i valfri Android-enhet.

Du kan läsa gratisböcker från sajter som Project Gutenberg eller från den cd som följer med papperstidningen PC för Alla, men också e-böcker som du köper hos exempelvis Adlibris. De flesta svenska (och några finländska) bibliotek erbjuder dig dessutom möjligheten att låna e-böcker utan kostnad.

Tyvärr är de kopieringsskyddade med en teknik som gör att du bara kan läsa en bok i fyra veckor. För att låna en sådan bok till din telefon eller surfplatta krävs därför en del krångliga inställningar – men vi visar hur du gör.

Det skulle vara roligt att höra vad du tycker om e-böcker, har du läst någon/några, vad tycker du isåfall om det. Om du inte har läst någon, varför har du inte gjort det?

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se