Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 4 september 2011

Mysig dag hos Zimmerdahls i Sölvesborg

Igår var det premiärsignering hos Zimmerdahls Bokhandel i Sölvesborg. Alltid lika roligt att komma till nya platser.

Här ser du Heidi Zimmerdahl som äger butiken och lyckats bygga upp den som en del av ett hem.

Det var en charmig butik med "hemma-hos"-känsla.

Det var nästan som att stiga in i vardagsrummet hos någon och jag trivdes direkt jag steg in i butiken.

Heidi hade gjort ett fint signeringsbord långt inne i butiken, men jag kände att jag hellre ville vara direkt innanför entrén för att böckerna skulle synas så mycket som möjligt. Vi hjälptes åt att flytta om böckerna och det blev mycket bättre när vi var klara. Som du säkert förstår var jag där i god tid för att hinna ändra placeringen och tur var väl det...

...för när klockan var exakt elva kom de första fansen invällande genom dörren. Härligt! Det är alltid pirrigt när jag signerar på en ny plats, för tanken finns alltid där: "Tänk om det inte är någon som läser mina böcker här?" Men det visade sig att det fanns många fans i Sölvesborg och jag tror faktiskt att jag även fick några nya fans igår.

I första hand var det de nya böckerna På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa som sålde, men det var även många av de andra som var populära. Någon kom med en hel hög med böcker som hon köpt vid ett tidigare tillfälle och nu ville ha signerade. Sådant tycker jag om!

Som du ser på bilden hade jag en jättetrevlig dag, med många mysiga samtal och fina kommentarer om mina böcker. Något jag tycker är roligt är att mina böcker om Snapphanetiden, Snapphanar och Snapphaneresan, alltid säljer så fort jag är i Snapphanebygderna. Men jag har också märkt att de säljer bra i övriga landet, för det verkar alltid finnas någon som har en länk tillbaka till Snapphaneland.

Vädret var strålande igår och jag hade en härlig bilkörning fram och tillbaka i sällskap med ett bra ljudband.

Nästa gång du har chans att träffa mig på en signering är den 10 september 11.00-14.00 hos Bokia i Karlskrona. Därefter är jag hos Bokia i Kristianstad den 17 september mellan 11.00-13.00. Och sedan... Ja, då är det dags för Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Där hittar du mig i monter B09:20 från den 22 september till och med den 25 september.

Som du förstår är det full fart just nu, mycket att förbereda inför mässan och dessutom rycker det i mina skrivarfingrar och orden flödar. Men idag är det en sådan ljuvlig sommardag, eller höstdag kanske är rätta ordet, att jag tänker tillbringa dagen ute så mycket som möjligt, för att njuta av den här dagen. Men det hindrar inte att orden väller fram inom mig och byggs upp i väntan på att fingrarna åter ska slå sig till ro på tangenterna.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

10 kommentarer:

Isa sa...

Hej Kim! Ja visst var det en bra dag!! Vi får hoppas att vi ses någon mer gång! Vi satte oss direkt med böckerna och läste!! Hoppas du kan komma till Sölvesborg igen med en ny bok!! Synd att det tar tid att skriva... Men den som väntar på något gott...!!
Ha det bra!! Kramar från Isa

Monika Häägg sa...

Vilken fin bokhandel! Verkar vara väldigt mysig! Jag ser att du har mycket signeringar nu. Det har jag också. Fullt upp fram till bokmässan. Då ses vi! Kram Monika

Författarvisionären Ebba sa...

Såklart att du har fans i Sölvesborg oxå - varför inte?:-)

Vad roligt du måste ha haft det.

All lycka framöver för dig önskar Ebba

Kim M. Kimselius sa...

Hej Isa
Ja, det var jättekul att träffa dig och din familj!Klart jag kommer tillbaka till Zimmerdahls bokhandel. Ja, jag önskar att det gick att skriva lite fortare, men det tar tid att läsa in fakta. Härligt att du tycker böckerna är värda att vänta på.
Kram Kim

Hej Monika'
Ja, jag såg på din blogg att du också var fullbokad och att du skulle till Sago & Fantasymässan i år igen. Absolut ses vi på bokmässan! Du hittar mig i monter B09:20!
Kram Kim

Hej Ebba
Jomen ibland känns det sådär i en ny stad "tänk om ingen kommer och köper mina böcker"! Ja, jag hade jättekul!
Tack så mycket rara Ebba!
Kram Kim

franziengland sa...

Vilken jättefin och personlig bokhandel. Det är verkligen kul att det finns alternativ till de stora bokhandelskedjorna. Inte för att de är dåliga utan bara för att det är kul med variation och andra infallsvinklar!
Roligt att det gick så bra för dig också!!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Jag älskar personliga butiker. Det är lite trist med likriktningen nu på de stora bokkedjorna. Det hade varit bättre om varje bokhandlare hade fått sätta sin prägel på sin butik!
Kram Kim

franziengland sa...

Detta gäller ju tyvärr inte bara bokhandlar (eller heter det boklådor...?).

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, det heter Boklådor, ett konstigt ord tycker jag, men så är det!
Kram Kim

franziengland sa...

Visst är det ett konstigt ord. Jag vet att det heter så, men känner mig dum varje gång jag skriver det, för jag tror inte någon annan kan förstå vad jag menar :) .

Kim M. Kimselius sa...

Samma här Ingrid!
Kram Kim