Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 4 september 2011

Mysig dag hos Zimmerdahls i Sölvesborg

Igår var det premiärsignering hos Zimmerdahls Bokhandel i Sölvesborg. Alltid lika roligt att komma till nya platser.

Här ser du Heidi Zimmerdahl som äger butiken och lyckats bygga upp den som en del av ett hem.

Det var en charmig butik med "hemma-hos"-känsla.

Det var nästan som att stiga in i vardagsrummet hos någon och jag trivdes direkt jag steg in i butiken.

Heidi hade gjort ett fint signeringsbord långt inne i butiken, men jag kände att jag hellre ville vara direkt innanför entrén för att böckerna skulle synas så mycket som möjligt. Vi hjälptes åt att flytta om böckerna och det blev mycket bättre när vi var klara. Som du säkert förstår var jag där i god tid för att hinna ändra placeringen och tur var väl det...

...för när klockan var exakt elva kom de första fansen invällande genom dörren. Härligt! Det är alltid pirrigt när jag signerar på en ny plats, för tanken finns alltid där: "Tänk om det inte är någon som läser mina böcker här?" Men det visade sig att det fanns många fans i Sölvesborg och jag tror faktiskt att jag även fick några nya fans igår.

I första hand var det de nya böckerna På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa som sålde, men det var även många av de andra som var populära. Någon kom med en hel hög med böcker som hon köpt vid ett tidigare tillfälle och nu ville ha signerade. Sådant tycker jag om!

Som du ser på bilden hade jag en jättetrevlig dag, med många mysiga samtal och fina kommentarer om mina böcker. Något jag tycker är roligt är att mina böcker om Snapphanetiden, Snapphanar och Snapphaneresan, alltid säljer så fort jag är i Snapphanebygderna. Men jag har också märkt att de säljer bra i övriga landet, för det verkar alltid finnas någon som har en länk tillbaka till Snapphaneland.

Vädret var strålande igår och jag hade en härlig bilkörning fram och tillbaka i sällskap med ett bra ljudband.

Nästa gång du har chans att träffa mig på en signering är den 10 september 11.00-14.00 hos Bokia i Karlskrona. Därefter är jag hos Bokia i Kristianstad den 17 september mellan 11.00-13.00. Och sedan... Ja, då är det dags för Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Där hittar du mig i monter B09:20 från den 22 september till och med den 25 september.

Som du förstår är det full fart just nu, mycket att förbereda inför mässan och dessutom rycker det i mina skrivarfingrar och orden flödar. Men idag är det en sådan ljuvlig sommardag, eller höstdag kanske är rätta ordet, att jag tänker tillbringa dagen ute så mycket som möjligt, för att njuta av den här dagen. Men det hindrar inte att orden väller fram inom mig och byggs upp i väntan på att fingrarna åter ska slå sig till ro på tangenterna.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se