Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 3 september 2016

Boktips Störst av allt av Malin Persson Giolito

 Störst av allt av Malin Persson Giolito

Det här är en bok som vi läst i vår Boktwittgrupp. När jag började lyssna på boken kände jag att jag ville sluta direkt. Jag tycker nämligen inte om att läsa om rättegångar. Men, eftersom det var en boktwittbok lyssnade jag vidare, och det är jag glad för.

Boken börjar med en rättegång och Majas berättelse:
"Jag vet inte hur jag ska orka lyssna. Men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig, ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka. Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet."

Samtidigt som rättegångar mot Maja löper vidare får vi ta del av allt som hänt innan händelsen som gjorde att Maja nu står åtalad för mord. Vi får ta del av de rikaste av de rika i Djursholm, om tonåringarna som har hur mycket pengar som helst, men ingen kärlek från sina föräldrar.

Jag tycker inte om talspråk och svordomar i böcker. Men den här boken kunde inte ha skrivits på något annat sätt. Språket gör att läsaren kommer huvudpersonen inpå livet, ja innanför huden till och med. Inget annat existerar än Maja och allt som hänt henne. Det är en intensiv berättelse som inte lämnar någon oberörd. Läs den!

Den får fem stjärnor av fem möjliga.Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.