Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 3 september 2016

Internetfri dag

Internetfri dag
Lördagar är normalt en internetfri dag för mig. På sin höjd kan jag gå ut och pinga dagens inlägg, men det är också allt.

För mig som inte är uppväxt med internet är det viktigt att slippa tänka på världen på nätet för en dag. Att vara precis som innan internet tog över sällskapslivet. Att bara vara med familjen, läsa en bok, skriva för hand, ta långpromenader, städa och gör allt det där som inte hinns med i veckan. För även om jag sitter hemma och skriver är det min arbetsdag och hemmet lämnas ifred.

Jag hade en internetfri dag igår, eftersom jag var på kurs. Berättar mer om den imorgon. Därför är lördagens vanligtvis internetfria dag full av internet och genomläsning av mejl.

Men jag tar det lite lugnare på nätet. Har en hel del frukt att ta hand om, eftersom jag upptäckte att älgarna varit inne på tomten och skövlat äppelträden. Vi räddade vad som fanns kvar och nu ska de äpplena tas om hand. Så nu vet du vad jag har att göra idag.

Fick bra hjälp av Tudor och Troll när jag plockade äpplen i korgarna. Även kattungen Trulsa var med, men hon klängde runt i trädet och fick äpplena att falla till marken. Härligt med sällskap.

Är otroligt skrivsugen idag och har ett kapitel som studsar omkring inom mig. Lär väl sätta mig ned med skrivboken en stund och få ur mig lite ord mellan arbetet med äpplena .

För du vet väl att du bör skriva lite varje dag. Då håller du dig i flödet och tappar aldrig skrivlusten.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

2 kommentarer:

Anna Sporring sa...

Det där med inernetfri dag har jag tänkt mycket på. Men av nån anledning är det vansinnigt svårt att bryta vanan. Skulle till och med kunna tänka mig en helt teknikfri dag i veckan. Läskigt haha, men nu fick jag nya tankar! Tack för inspirationen :-)

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anna

Åh, vad spännande med en helt internetfri vecka. Det skulle vara något. Hade 4 internetfria dagar när jag fick 4 dagar på spa som födelsedagspresent, villkoret var att jag inte var ute på nätet, eller mobilen och att jag inte skriv ett ord. DET var svårt, att inte skriva menar jag... Det andra var bara så skönt!

Lycka till med din internetfria dag.

Kram Kim :-)