Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 2 september 2016

Ibland undrar jag om någon läser...

Ibland undrar jag om någon läser...
Ja, det är faktiskt så. Ibland undrar jag om någon läser vad jag skriver. Det är så tyst i kommentarsfältet. Ibland en anonym kommentar från någon som kallar sig Språkpolisen, men bara om det har blivit något fel i texten.

När jag lottar ut biljetter till bokmässan blir det fler kommentarer. Då förstår jag att det trots allt är någon som läser det jag skriver. Men oftast känns det som om jag står på en klippa och talar rakt ut över en dalgång, utan en chans att mitt budskap ska nå ned till invånarna i dalen nedanför.

Då är det skönt att se statistiken, hur min blogg toppar listan av närmare 40.000 bloggare. Hur min blogg ständigt håller sig runt 10:e plats eller ännu högre. Då förstår jag att det måste finnas folk där ute som läser vad jag skriver.

Du får gärna kommentera mina inlägg. Då känns det inte lika ensamt bakom skärmen. Det är skönt att få respons annat än i statistiken.

Det är några trogna som kommenterar, det är jag tacksam för. Orden värmer och får mig att fortsätta skriva.

Mitt mål med den här bloggen är att inspirera andra att skriva och älska orden lika mycket som jag gör. Dessutom vill jag dela med mig av en författares vardag, min vardag. Precis som den ser ut i alla lägen. För det där med att vara författare är inte alltid helt underbart. Inget ligga på soffan och äta praliner och läsa veckotidning här. Det är full fart hela tiden. Men det tycker jag om. Det ingår liksom i livet som författare. Ibland skräms jag av den fulltecknade kalendern. Andra dagar myser jag när jag ser hur uppbokad den är.

Att arbeta som författare på heltid är mer jobb än att vara anställd och arbeta 8-17. Jag vet, jag har gjort båda delarna. Men jag älskar mitt jobb och vill absolut inte vara något annat än författare. Jag vill bara veta om någon läser det jag skriver...

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester