Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 1 september 2016

Häfte Böcker av Kim M Kimselius

Häfte Böcker av Kim M Kimselius

Jag minns en författarhelg för många, många år sedan. Dagens arbete var över och vi satt och samtalade på kvällen. Många av oss hade böcker med oss, vi bytte signerade böcker med varandra. En kvinna tog upp ett häfte och räckte fram det tillsammans med boken jag fick. Jag blev imponerad. Tänk ett HELT häfte med sina böcker. Det skulle jag också vilja ha. Men med det fåtal böcker jag hade utkommit med då, var jag glad om böckerna fyllde en A-4-sida. "En dag", sa jag lågt till mig själv och tänkte: en dag ska jag också ha ett häfte fyllt med mina böcker.

Nu har jag det och det är inte det första häftet. Förra hösten tog maken bort några böcker för att sidorna inte räckte till. I år stoppade han in de böckerna igen och alla de andra sex böckerna som jag har producerat under året. Tänk, nu har mitt häfte TOLV sidor.

Maken har arbetat med häftet ett par dagar nu. Avbrutit mig med ständiga frågor, kommit med korrektur, som jag läst och rättat för att snart få ett nytt korrektur. Lite störande när man försöker skriva, samtidigt är jag oändligt tacksam för att han gör det här arbetet för mig.

Han har byggt upp häftet snyggt och delat in böckerna i olika kategorier. Tänk att jag har skrivit så många böcker nu att de kan delas in i olika kategorier/genrer. Wow! Det känns nästan overkligt.

Älskar bilden tagen i min monter B09:20 på bokmässan i Göteborg, 2014. Tycker om kläderna jag bar, men framförallt är jag oändligt lycklig över upptäckten tidigt på lördagsmorgonen, innan mässan startade, att vi redan dagen innan hade sålt slut på SJUTTON titlar. Aldrig hänt tidigare. Maken grämde sig lite och tyckte att han kunde ha tagit med fler böcker, ändå hade vi så många böcker med oss, nästan 1000 stycken. Det var inte många böcker med tillbaka hem det året.

När maken gjorde om häftet frågade jag idag om han ville byta ut omslagsfotot. Det var för fint för att bytas ut sa han. Jag tror att även han kom ihåg känslan av 2014 års bokmässa, som var något utöver det vanliga.

Nu ligger bokmässan framför oss. Jag har lottat ut entrébiljetter och seminariebiljetter till bokmässan. Än har du chans att vinna en biljett. Vi börjar få översikt över allt material och det sista beställes nu, i och med att häftet är klart.

Nu väntar vi bara på att böckerna ska komma också: Att skriva med glädje, Färgargårdens andar, 10 misstag författare gör, Döden på Island, Det osynliga folket på Island... Ja, det var nog alla böckerna som vi väntar på ska komma från tryckeriet. Pirrigt värre.

Dessutom har jag redan kommit ut med två böcker i maj i år: Mördande foto och Staden på andra sidan Fjäderpennan. Med andra ord har jag en hel del nyheter att erbjuda läsarna på Bokmässan i Göteborg.

Tänk att jag nu fyller ett tolvsidigt häfte med mina böcker. Något jag aldrig hade kunnat drömma om när jag som åttaåring bestämde mig för att bli författare, eller när jag 1997 debuterade med Tillbaka till Pompeji. Så det kan bli.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 


Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare, annars finns dem på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester