Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 2 oktober 2018

Bokmässan i Göteborg Del 1 Tårar Skratt och kramar

Bokmässan i Göteborg Del 1
Tårar, skratt och kramar 

Första byggdagen
Bokmässan började som den brukade, med att vår monter var belamrad med material från Opals byggarbetare, samt att deras stora lådor stod kloss med vår monter, så att vi inte kunde bygga (när de väl hade flyttat ut materialet). Inte var det mycket bättre på onsdagen, då hade de ställt en stor bygglift, alldeles intill vårt monter, så vi inte kunde göra klart montern. Rätt frustrerande. Arbetarna, som var samma gamla vanliga, skämtade bort det med att säga "men ni kommer ju alltid på onsdagarna". "Nej, vi kommer alltid på tisdagarna och har alltid gjort så!" sa jag, flera gånger, när de fortsatte protestera istället för att ta bort sakerna. Suck! Nå, nu slipper vi det, för det här var vår sista bokmässa. Nästa år vår den som tar över vår monterplats slåss mot Opals monterbyggare.

På bilden ser du mig i montern. Materialet i montern har de tagit bort, men fortfarande står de stora lådorna alldeles intill vår monter, som du ser har vi inte möjlighet att göra färdigt montern i det hörnet.

Filmat första inflyttningsdagen på Bokmässan.

Bakom alla de här lådorna har de gömt vår monter. Vi har inte lätt att komma till montern...

Andra byggdagen
Nu har vi äntligen fått dem att flytta byggliften och vi kan sätta igång att arbeta ordentligt. I bakgrunden ser du Jan och Jessica. Vi hade fått en tvåmetersvägg som normalt inte brukar vara där. Den kunde inte lysa vit i montern. Min idé var att vi skulle inskaffa lister och sätta upp för att ställa böcker på. Min kusin, Lasse, var snäll och ställde upp med material och Jan monterade. Men det höll inte. Många svordomar i montern...

Nu börjar det likna en monter. Men tvåmetersväggen är fortfarande tom, nya lister måste införskaffas.

Bokmässan har varit ett sätt för Kristina Svensson, Lennart Guldbrandsson och mig, Kim M. Kimselius, att träffas och signera våra gemensamma böcker. Nu får vi hitta en annan mötesplats, eftersom det här är min sista bokmässa.

Vi passar också på att ta gemensamma foton på oss. Här skämtar vi till det lite och diskuterar vilken bok vi tycker bäst om: 10 misstag författare gör, 10 tips för att leva på din kreativitet eller 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär.

Minns du bilden ovan, när montern såg färdig ut? Så här såg den ut inuti... Många böcker att packa upp. Bara ett fåtal med tillbaka hem. Jippi!

Första Mässdagen, torsdagen den 27 september 2018
Första dagen, montern är klar. Vi har varit där tidigt så att Jan hann skruva upp listerna, böckerna är på plats och vi inväntar besökarna.

Varje dag har jag börjat med att spela in en video, lite snabbt innan mässan börjar fyllas av människor. Som du såg på första videon var jag sliten och trött. Det hade varit en lång dag, som började redan 05.00, med lång bilresa och att bära ut allt material, samt få bort allt byggmaterial från montern. Sådant tjafs tar på krafterna. Som om inte det var nog var jag konstant förkyld.

Mina guider i Lissabon, Thomas och Märtha Rebert. Blusen jag har på mig har jag köpt i Lissabon, precis som de flesta kläder under bokmässan. Här står de och berömmer Tsunamikatastrofen i Lissabon, som de verkligen älskar. Något som betyder mycket för mig, eftersom de känner till staden väl.

Butikschef Ulrika från Akademibokhandeln i Halmstad är ett kärt besök. Vi försöker komma på något roligt att göra i butiken till våren. Sist höll jag skrivarkurs där, få se om det blir något liknande nästa gång...

Den här unga kvinnan blev som tokig när hon fick syn på mina böcker. Hon var helt lyrisk. Ögonen tindrade och hon började berätta sin historia. När hon var barn började hon läsa Tillbaka till Pompeji och fortsatte läsa mina böcker, allteftersom de kom ut. När hon läst Kinesiska Draken hade boken fängslat henne så mycket att hon bestämde sig för att lära sig kinesiska. Nu hade hon en master i kinesiska och jobbade med litteratur. "Dina böcker förändrade mitt liv!" sa hon och jag blev så glad över att ha träffat henne. Samtidigt kändes det lite sorgligt att det här var sista året jag fick möta fansen på det här sättet för att höra deras berättelser.

Många härlig möten, hela tiden. Jag studsade upp och ner från stolen för att kramas och prata.

Jessica berättade om den här killen. Han slog sig ner på golvet och började läsa boken...

Min vän, författare och journalisten Ingemar Lönnbom, kom på besök och blev glad att han var den första som kunde avslöja att det var min sista bokmässa. En stor fin artikel blev det i tidningen, som jag fick ta del av först idag.

Butikschef Johan på Akademibokhandeln Center Syd kom också och hälsade på. Som vanligt hade vi mycket att prata om. I samma stund dök författarkollegor upp och det blev ett hastigt farväl.

Författaren Conny Svenning, jag och författaren Christer Claesson. Christer var den som gav mig idén att skriva Sveriges Pompeji Sandby borgs öde och det är jag mycket tacksam för idag.

Alla dessa härliga samtal, åh vad jag kommer att sakna dem...

Spöket på Torpa Stenhus var en mycket populär bok och ständigt en bok jag fick signera de första dagarna, sedan tog boken slut.

Mittemot oss, i Opals monter, ringlade köerna långa när Sven Nordqvist signerade sin senaste bok. Jag minns min första bokmässa 1998. Då pekade min redaktör på honom och förklarade vem mannen var. Jag hade inte en aning om vem det var, trots att hon sa att han hade skrivit böckerna om Pettsson och Findus. Inga böcker jag läste. Numera vet jag vem han är, för jag har sett honom sitta där varje dag på alla bokmässor, mittemot vår monter, alltid lika populär med långa köer.

Ja, då var första bokmässedagen över. Imorgon berättar jag mer. Kanske är du med på bild då?

Har du missat mina inlägg under bokmässan? Jag har inte hunnit lägga ut dem på sociala medier.
Handlingen i Spöket på Torpa Stenhus av Kim M Kimselius suger tag i mig.
Häxjakten av Kim M Kimselius är ett riktigt häftigt fantasyäventyr.
Man sträckläser och sugs in i handlingen Tsunamikatastrofen i Lissabon.

Jag ser 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär som ett uppslagsverk.
Vilken bok Tsunamikatastrofen i Lissabon Tack Kim för ännu en klassiker.

Fler inlägg om Bokmässan i Göteborg 2018:
Bokmässan i Göteborg Del 1 Tårar, skratt och kramar.
Bokmässan Del 2 Mer skratt och kramar.
Bokmässan Del 3 Så många kramar och autografer.
Bokmässan Del 4 Min allra sista bokmässa.
Vi är många som inspirerats något enormt av din varma och härliga personlighet Kim M Kimselius.

Kramisar från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!