Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 4 oktober 2018

Bokmässan Del 2 Mer kramar och skratt

Bokmässan Del 2 Mer kramar och skratt

Tidig morgon. Dag två på bokmässan. Nästan bara vi där. Jag skyndar mig att bli fotograferad och spela in en liten hälsning till de som är hemma. Här är jag iklädd klänningen från Portugal. Jag såg den i skyltfönstret varje dag när jag gick till och från hotellet. Men det var en liten, exklusiv butik och jag trodde aldrig jag skulle ha råd att köpa den. Så till slut, sista dagen, gick jag in och döm om min förvåning när den var så billig att jag kunde köpa två klänningar, olika.

Jag tog mig uppför rulltrapporna för att ge dig en vy över bokmässan. Längst bort i vänstra hörnet kan du skymta min monter mittemot Opals.

Mina goa medhjälpare, Jessica och Elin-Sofie. De här fotona är faktiskt från morgonen första dagen. Jag hade lagt fram personalens skjortor över Jans värdeväska för att han inte skulle glömma dem, men han flyttade bara på dem och lämnade dem hemma.
Som tur var ställde Elin-Sofies pappa, Henrik, upp och körde Jan till vårt boende 35 minuter därifrån, för att hämta skjortorna. Men tjejerna var glada ändå.

Startade dagen med att bli intervjuad av Gabriella Kjeilen och Caroline Hurtig, två av mina favoritförfattare. Älskar deras böcker! En fin intervju som kommer på deras podd. Om jag nu bara kom ihåg vad den hette...

Många hade missuppfattat monterprogrammet och kom för att få en föreläsning om Spöket på Torpa Stenhus, eller Tsunamikatastrofen i Lissabon. Även om Häxjakten också stod med i monterprogrammet var det ingen som efterfrågade någon föreläsning om den... Eller vänta nu, jo, det var nog en person...
Det blev många kramar, många fotograferingar och jag flög upp och ner från stolen hela tiden. Bra motion!

Författarkollegor kommer alltid på besök, härligt att träffa dem. Men i år tycktes mässan inte lika fullproppad av författare som tidigare år. Var befann sig alla? Det är inte bara jag som tycker det var glesare mellan montrarna, färre utställare och mindre antal besökare, även andra bloggare har sagt samma sak i sina inlägg om bokmässan.


Linda har blivit stor... Minns första gången hon och Roxana smög på mig på Akademibokhandeln, blyga och lite rädda. Sedan följde de mig överallt, kom till och med till Blekinge när jag föreläste där och var med en hel dag. Därefter hjälpte de mig i montern i flera år. Så kul att träffa Linda igen. En vuxen kvinna nu.

Ulrika Amador har gått skrivarkurs för mig och nu kommit ut med flera böcker. Är stolt över henne. Hon är en underbar person som ger mycket av sig själv.

Jag fick presenter, flera stycken. Den här fina sjalen till exempel.

Jenny med väninna kom på besök. Även Jenny har hjälpt mig i montern under ett par år, även hon numera vuxen.

Någon som alltid hälsar på i montern är Katarina Mazetti. En person jag respekterar och tycker väldigt mycket om. Hon har ett stort hjärta, bjuder på sig själv och stöttar andra på vägen.

Lill-Kim/Oskar. Döpt efter mig. Stor fan till mig och numera kan han även kallas för hjälpreda i montern.

Överallt gick det omkring utklädda figurer, ibland älskade barnen dem, ibland blev de livrädda. Jag blev bara glad när jag stötte på de här två i gången tidigt på morgonen.

Det kändes lite som julafton för mig med alla presenter jag fick. Sjalar, smycken, honung... Jag kände mig väldigt uppskattad.

Fick ett sms från kattvakten och en bild på den här tygkassen "Kan du köpa en sådan?" Jag vet inte hur många jag köpte för att ge bort, samt en till mig själv, men jag måste ha räknat fel, för jag har ingen kvar till mig själv. Visst är den fin. Kattvakten blev jätteglad, och alla andra också som fick den i present som tack för hjälpen under bokmässeveckan.

Vy över en del av bokmässan. Det är alltid lätt att hitta till Piratförlaget.

På gott humör, hela tiden, trots förkylning, ont i halsen och hosta. Men med hjälp av Alvedon, halstabletter och massor att dricka tog jag mig igenom dagarna.

Kickie är ännu en av mina skrivkursdeltagare som kom på besök. Ja, de var många, för de hade bestämt träff vid min monter. Jag hann tyvärr inte prata med alla, för det var full fart hela tiden. De bilder som togs, blev tagna när det var lite lugnare, annars var det så full fart att tjejerna inte hann med att foto.
Den här mannen, till vänster om mig, var helt makalös. Han kom fram och nöp mig i kinderna, precis som mormor alltid brukade göra, sedan tackade han mig för min fantastiska bok Att hitta glädje i skrivandet och berättade därefter sin historia. Han ville så gärna skriva, men visste inte hur. Han hade läst många handböcker om skrivandet, men det var först när han hittade min som han verkligen förstod hur man skulle göra. "Du skriver så man förstår!" sa han och det brukar de säga om mina skönlitterära böcker också. Han berättade även att han brukade köpa boken och ge bort till alla sina vänner när de fyllde år, eller om han hörde att någon funderade på att börja skriva. Mannen som står och viskar i mitt öra till höger om mig berättade att mannen som berömde min bok hade skrivit TRE skönlitterära böcker och hade många fler inom sig. Han tyckte jag var en fantastisk inspiratör. Jag blev glad, men även lite sorgsen när de hade gått, för det här var sista bokmässan. Aldrig mer skulle jag få höra sådana kommentarer, trodde jag...

Sedan dök den här unge mannen upp. Jag har följt honom sedan han var riktigt liten. Alltid med farmor och lillasyster i sällskap. Han blev lite ledsen när jag berättade att det var min sista bokmässa, men efter att jag berättat vad jag planerat inför nästa år sken han upp igen.

Planerna är nämligen att vi ska ha öppet hus här hemma hos oss i början av augusti nästa år. Istället för att köra alla böckerna till bokmässan, får mina läsare komma hit. Jag vet inte om det är en helt galen idé, men den dök upp under bokmässan och jag började dela med mig av den och alla tyckte det var en jättebra idé. Tycker du också det?  Kommer du?

Missa inte Bokmässan Del 1 Skratt och tårar och kramar.
Eller tackbrevet från en av mina fans: Vi är många som inspireras något enormt av din varma och härliga personlighet Kim M Kimselius.

Det kommer fler inlägg om Bokmässan, kanske är du med på bild i något av inläggen?

Fler inlägg om Bokmässan i Göteborg 2018:
Bokmässan i Göteborg Del 1 Tårar, skratt och kramar.
Bokmässan Del 2 Mer skratt och kramar.
Bokmässan Del 3 Så många kramar och autografer.
Bokmässan Del 4 Min allra sista bokmässa.
Vi är många som inspirerats något enormt av din varma och härliga personlighet Kim M Kimselius.


Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!