Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 12 oktober 2018

Bokmässan Del 4 Min allra sista bokmässa

Bokmässan Del 4 Min allra sista bokmässa

Sista dagen på Bokmässan i Göteborg, någonsin för min del. Jag kunde inte vara gladare över försäljningen. Så här tomt var det på söndagsmorgonen, på eftermiddagen var det inte många böcker kvar. Som du ser har personalen satt upp ett ex av böcker på flera ställen, eftersom hela övre delen av pyramiden annars skulle gapa tom. Det är där de nya har böckerna stått.

Sista gången jag skickar en hälsning från montern. Jag vaknade med ett gigantiskt munsår och har plåster på det, men inte försvann munsåret på en sekund som det gör i reklamen. Först igår var de sista resterna borta, nästan två veckor efter bokmässan.

Lill-Kim/Oskar var med sista dagen och hjälpte till att packa upp. Han var så stolt.
Han älskar bokmässan och har varit med där ända sedan han var 3 månader, nu är han 8 år och han har längtat efter att bli så stor så han kunde hjälpa mig i montern.
Han blev så besviken när han hörde att det var sista året på bokmässan för min del. Men mamma Jessica löste det genom att ta med Lill-Kim sista morgonen, då det var stort behov av att försöka fylla alla hålen i pyramiderna. Här ser du alla mina fyra monterhjälpare, Jessica, Lill-Kim, Elins-Sofie och Jan på ingång.

Sist morgonen gick jag runt till författarkollegor som jag kommer att sakna på bokmässan.
De fick alla var sitt ex av 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär.
Jag ser hemsk ut på den här bilden, men Agnes och Elias Våhlund ser desto bättre ut och så glada. De har just fått ett fint pris för sina underbara böcker: Handbok för Superhjältar, som Agnes illustrerat och Elias gjort texten till. Minns fortfarande den dag då Elias visade mig det första utkastet till boken på skrivarkursen på Färgargården och frågade mig om det kunde vara något. WOW! Vilket utkast! Än idag undrar jag om Elias hade vågat skicka in till förlag om jag inte hade peppat honom och tyckt så mycket om skisserna. Jag är glad att han gjorde det, för hans och Agnes succé är exakt den alla debutanter drömmer om. En sådan debut jag fick och som jag unnar alla andra. Grattis Agnes och Elias!

Två av mina favoritförfattare, Carolina och Gabriella. De skriver underbara fantasyböcker!

Trots att det var bokmässans sista dag hade jag många skratt inom mig, även om jag då och då slogs av tanken att jag aldrig mer skulle få uppleva just det här.

Maria kom förbi och vi hade en trevlig pratstund som alltid. När jag ser fotona förundras jag över hur lite folk det är runt montern vid dessa tillfällen, för jag vet hur mycket jag satt och signerade och hur många böcker vi sålde. Men jag förstår att det är endast när det är lite folk som personalen har tid att fotografera.

Åh, den här flickan har jag följt under många år. En sista kram?

Här är en annan fantastisk person som kom och hälsade på.
Första gången jag mötte henne var hon sex år och jag behandlade henne som ett sådant barn, ända tills hennes pappa berättade att hon talade sex främmande språk flytande och hade läst de flesta av mina böcker. Den gången köpte de resterande böcker som hon saknade.
Nu är hon sexton år och går en hög utbildning och har en lovande framtid framför sig. Så roligt att få träffa henne och höra hur det hade gått för henne.

Min kära kusin Kristina kom som vanligt på besök, och bunkrade upp med de böcker hon saknade i sin skola.

Kersti Liljeqvist Zebeda från Zebeda Chocolate kom på besök. Vi har känt varandra i stort sett lika länge som hon har varit på bokmässan. Alla mässans dagar hade jag försökt komma bort till henne för att köpa choklad. Fem i Fem, sista bokmässedagen, ursäktade jag mig och sprang iväg, sedan handlade jag massor av choklad av det som fanns kvar. Bra presenter till kattvakter, hundvakter och till mig själv...
 
Alla dessa älskade fans som växer upp och blir större år efter år. Så jag kommer att sakna dem. Jan kom just förbi och sa "du kommer säkert att ångra dig till nästa år och vilja åka till bokmässan igen." Förmodligen...

Fick besök av den här kvinnan varje dag, så trevligt, även om jag inte alltid hade tid att prata så mycket, och tyvärr har glömt namnet.

Så tomt det kommer att bli, när jag inte får ställa upp för fotografering med mina författarkollegor och läsare.

Olséni och Hansen kom på besök, som de gjort varje år. Alltid lika trevligt att diskutera böcker med dem.

Mitt i vårt prat fick jag sätta mig för att signera en hel hög med böcker och Micke hann smita iväg...
...men Christina och jag tog det obligatoriska fotot framför montern.

Katarina är en person jag har känt under många år också. Kommer att sakna våra samtal.

Så mycket prat det blev, trots hosta, munsår och ont i halsen.

Här är författarkollegan Rizah med en av sina författarvänner.

Nina kommer alltid och hälsar på mig på bokmässan, och har varit på alla de seminarium jag har hållit på mässan.

Sista bilden på monter B09:20. Normalt brukar jag säga: "Vi ses nästa år!" Nu dröjde jag kvar lite när de andra gick iväg med de sista sakerna. Att jag fotograferar den tomma montern beror på att vi ett år fick en saftig räkning på material som hade forslats bort från vår monter. Material som inte var vårt, och inte hade skickats till oss. Som tur var hade jag fotobevis på den tomma montern. Så inte bara när vi kommer är montern full av andra mässdeltagares material, även när vi har lämnat montern fylls den med saker. Något att tänka på för dig som övertar montern nästa år.

Många har frågat mig varför det är sista gången på bokmässan. Jag har berättat att min man är 70, jag blir 65 och jag har varit med på Bokmässan i Göteborg under 20 år. Dags att börja skriva ett nytt kapitel i mitt liv. Oroligt har folk frågat om jag också tänker sluta skriva när jag blir pensionär. Ingen fara, det går inte att hejda orden, men kanske blir det inte längre sex böcker per år, utan bara två, tre eller fyra...

Den första dagen på bokmässan slog mig tanken att jag nästa år kunde ha Öppet Hus, hemma hos mig, istället för att åka till Bokmässan i Göteborg. Det har jag berättat för folk, alla blev eld och lågor och tyckte det skulle bli så roligt att komma och hälsa på hos mig. Det fick mig att få mardrömmar och ångest inför att öppna upp hemmet, logistiken med bilarna, fikat... Ja, du vet. Tips mottages tacksamt. För även om jag kan Bokmässan utan och innan efter alla år, är Öppet hus något helt nytt för mig. Men det gäller att utvecklas och prova på nya saker, hela livet. Eller hur?

Hjärtligt välkommen till mig i augusti nästa år. Datum meddelas under 2019.

Fler inlägg om Bokmässan i Göteborg 2018:
Bokmässan i Göteborg Del 1 Tårar, skratt och kramar.
Bokmässan Del 2 Mer skratt och kramar.
Bokmässan Del 3 Så många kramar och autografer.
Bokmässan Del 4 Min allra sista bokmässa.

Vi är många som inspirerats något enormt av din varma och härliga personlighet Kim M Kimselius.

Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!