Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 24 juli 2010

Sommarläsning

Den här sommaren hade jag tänkt ägna mig åt att krypa upp i hammocken och läsa böcker. Hela mitt nattduksbord är fullt av kollegors böcker som jag längtat efter att få läsa.

Där ligger "Bärböckerna" av Eva Swedenmark samt "Mellan två världar" och några andra av Evas böcker och lockar till läsning, med sina underbara omslag och fascinerande innehåll...

Kent Lundholms "Konungarnas konung från Baklandet, verkar mycket spännande..

Monika Hääggs första del i Bronsåldersäventyret "Solbarnet" lockar mig, eftersom den är historisk precis som mina egna böcker...

Aino Trosells bok "En gränslös kärlekshistoria" låter fascinerande och intressant..

Victor och Stefan Estbys ungdomsromaner "Jagad" och "Beskjuten", låter som riktiga deckare i Stockholmsmiljö...

Det var alltså dessa böcker som nu skulle ha varit lästa. Men sommaren har varit fylld av gäster och kommer att vara så ännu ett tag. Dessutom har det varit en helt otrolig sommar fylld av solsken och värme, vilket har lockat till utomhusaktiviteter och långa kvällar runt trädgårdsbordet i glada vänners sällskap.

Däremot har jag hunnit lyssna på några ljudböcker, eftersom jag har kört en hel del när vi inte haft gäster, varit och signerat, hälsat på pappa, varit på djursjukhus med mina hundar...

Nora Roberts "Dödligt villospår", fick mig att vilja köra en bit till när jag var framme vid målet.

"Dödsmässan" av Reginal Hill var så otroligt spännande att jag satt kvar i bilen och fortsatte lyssna när jag kommit hem.

"Katedralen vid havet" av Ildefonso Falcones, håller jag på med nu och det är nog en av de mest fascinerande böcker jag har läst/lyssnat på. Den har jag laddat ned på min mobil och lyssnar på när jag jobbar i trädgården. Det har gjort att varje rabatt ger en minnesbild av var i boken jag var just när jag höll på med den rabatten.

Älskar att läsa, nästan lika mycket som jag älskar att skriva. Speciellt roligt är det att upptäcka nya författare som har något nytt att berätta, med ett språk som fångar direkt.

Har du några bra boktips får du gärna skriva ned dem här i kommentarer, till mig och till alla de som läser mitt blogginlägg.

Ha en fortsatt underbar sommar med många böcker och mysiga lässtunder!

Kramisar Kim

På bilderna ser du mig och min lilla kattunge Piccolina som vi försöker fånga på bild när vi ska få till en bra bild på mina böcker och mig. Det märks tydligt att Piccolina inte alls vill vara fotomodell.

4 kommentarer:

 1. Några förslag:

  "Anne franks dagbok"

  Jacqueline Wilsons "Tvillingsjälar"

  Mary Hoffmans "Klostrets gåta"

  Libba Brays "Ögat över månskäran"
  (Hela serien är helt undebar med fantasy,historia,spänning,äventyr och vänskap)

  SvaraRadera
 2. Mycket bra tips Elin! Tack! Kramisar Kim

  SvaraRadera
 3. Tidigare, innan jag fick en samåkerska till jobbet, brukade jag lyssna på ljudböcker och jag älskade det! Mycket bättre än att lyssna på musik för det mesta. Och min radio är ju lite sönder så där...
  Jag brukade lyssna på Anna Jansson, Leif GW Persson, Martina Haag, Elisabeth George och massa andra. Jag söker också alltid nya författare (i alla fall nya för mig)!

  SvaraRadera
 4. Hej Trillingnöten. Håller med dig om att det ger mer att lyssna på ljudbok än radio. Visst är det spännande att hitta nya författare, som man aldrig läst tidigare. Därför är det roligt att folk tipsar om sina favoritförfattare här på min blogg. Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!