Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 7 december 2010

Mysig dag på Montessoriskolan i Eslöv

Just kommit hem efter en lång dag på vägarna och i Montessoriskolan i Eslöv.

Utanför är det kolmörkt, kontrast efter att ha varit i Skåne, där himlen aldrig tycks bli ordentligt mörk eftersom de omkringliggande städerna lyser upp natthimlen.


Har haft en fantastisk dag på Monessoriskolan. Vilka elever! Helt underbara! Mycket duktiga på att skriva, både 3-4:an och 5-6:an. De större eleverna skrev längre berättelser, men det är ju så det är. En del var riktiga författarämnen.

Här ser du två eventuellt blivande författare...


Hade två-timmarspass med tålmodiga elever som satt stilla och lyssnade den första delen av passet. Då berättade jag om min väg till författarskapet, berättade om några av mina böcker (har nu sexton böcker så det hinns inte med att tala om alla). Den andra delen av passet fick de vara aktiva och skriva egna berättelser, efter att jag lämnat skrivtips och goda råd, och delat ut mina förbereda skrivkort. Du ser ett av korten på bilden här nedan.


Kortet innehåller ett kort utdrag ur någon av mina böcker, ett spännande utdrag som ska locka till att vilja fortsätta skriva.

Eleverna fick välja att fortsätta berättelsen direkt där mitt utdrag slutade, skriva vad de trodde hade hänt innan, eller skriva en alldeles egen berättelse utifrån den inspiration de hade hämtat från mitt korta läsprov.
Det var inte svårt att få igång dem. Alla skrev flitigt och det blev både ett och två blad och några ville fortsätta skriva efter att de hade lämnat in sina berättelser till mig.

Det var roligt att se de annorlunda händelser som formades utifrån mitt korta smakprov. "Jaha, sådär kunde jag också ha gjort", tänkte jag ibland när jag läste över någons axel.

Här ser du lärarna Ingrid och Eva som har hållit mig sällskap under dagen.Jag blev bjuden på riktigt, riktigt god mat på skolan och tur var väl det för sedan var det flera timmars bilkörning hem. Idag var väglaget betydligt bättre än förra gången jag körde hem från Skåne.

Stannade till vid Ekerödsrasten och köpte julskinka. De brukar ha supergod julskinka, få se hur den är i år.

De stora vägarna var saltade och fina, men de sista milen hem var hemska, tjockt lager snö täckte vägen och där det inte var alldeles spårigt var vägbanan som en gigantisk tvättbräda som skakade om både mig och bilen rejält. Inte kul! Halvvägs hem mötte jag tre plogbilar som körde efter varandra och skrapade av det tjocka lagret med snö, då insåg jag HUR tjockt lager snö som låg på vägen, för när jag råkade komma över i motsatt körbana vid ett tillfälle var det svårt att ta sig tillbaka till rätt körbana igen.

Känner mig mycket nöjd med dagen och bär fina minnen inom mig från mina möten med alla dessa leende, entusiastiska elever på Montessoriskolan i Eslöv. Tack för att ni gav mig en sådan fin dag!

På lördag signerar jag hos Bokia i Helsingborg. Innan dess tänkte jag stänga in mig i min skrivarlya och skriva för fullt. Kanske dyker det upp ett smakprov på Theo och Ramona sidan de närmsta dagarna.

Kramisar från Kim

2 kommentarer:

  1. Vad roligt! Var det speciellt skrivsugna elever, eller var det en vanlig klass rätt upp och ner?

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hej Marianne. Det var helt vanliga klasser med mycket engagerade lärare. I och för sig var det en friskola där de arbetar mycket med eget skapande: en montessoriskola. Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!