Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 4 december 2010

Spännande dag på Historiska Museet i Stockholm

En mycket spännande dag närmar sig sitt slut. På första bilden ser du den vintriga utsikten från mitt hotellfönster. När jag tog spårvagnen till Djurgården önskade jag att jag hade haft kameran uppe, för solen brann röd genom molnen över Djurgårdsbrunnsviken och Vasamuseet. En fantastisk syn.

Evenemanget Sago- och Fantasymässan på Historiska museet i Stockholm var mycket välordnat. Fullspäckat program, med både medeltidsdans, sagoberättande, skrivarverkstad, ritarverkstad, pysselverkstad och föreläsningar. Ja det fanns något för alla. Men... Det var inte många som kom.

Här ser du min närmsta granne, som tar en morgonfika innan "anstormningen", som uteblev.
Här ser du Karin på Olika förlag och författaren Anna-Klara som gör iordning sitt bord.


Här sitter författarna Jonna, Anna-Klara och jag och väntar på anstormningen av skrivsugna till vår skrivarverkstad, men det kom bara två barn. Däremot hade vi långa och givande samtal med varandra.
Eftersom det inte kom så många besökare till museet passade jag på att undersöka museets alla vinklar och vrår. Jag hittade ned till guldrummet, med fantastiska skatter, bara vägen dit ner till underjorden var enastående med runstenar och runristningar på väggarna.

Dessutom tillbringade jag en stund i en ödsligt skrämmande medeltidskyrka längst in i museet. Till slut kom det två män och vi började en livlig diskussion om Digerdöden. Mycket trevligt.

Jag hade många givande samtal under dagen, med en italienare, två tyskar och många författarkollegor. Men desto mindre med besökarna, som sagt... Ändå känns det som en synnerligen lyckad dag, för jag har haft så otroligt trevligt. Imorgon förväntas det fler besökare till museet då söndag är en "museedag" som de sa idag på museet. Vi får se. Om det inte kommer så många människor, kanske jag inte är så trött när jag kommer hem med sena flyget till Blekinge. Dessutom ger det mig tid att tänka mer på de böcker som snurrar runt i mitt huvud för tillfället.

Det gäller att se det positiva i allt, det gör livet lättare att leva och mycket mer meningsfullt! Heller hur?

Kramisar från Kim

6 kommentarer:

 1. Så synd att det inte kom så många, men kanske har dom rätt, söndagar är mer såna dagar då man går på museum. Hoppas du får träffa många roliga och intressanta barn och vuxna idag.

  SvaraRadera
 2. Vad kul att det var en trevlig dag! Jag förstår inte hur du hinner skriva mellan varven! Men det är väl inte alltid du är på bokturné egentigen? Bara vissa månader eller hur fungerar det? Kram

  SvaraRadera
 3. Tack Kim för en givande helg med mycket trevligt sällskap. Kram Jonna

  SvaraRadera
 4. Det är alltid lite tråkigt när besökare uteblir. Men du verkar ha haft det riktigt bra i alla fall. Måste vara roligt att träffa kollegor i en bransch där man annars är ganska ensam i sitt skapande. Många kramar!

  SvaraRadera
 5. Du är ute på turné, du träffar verkligen många intressanta människor. Kul!

  SvaraRadera
 6. Hej Helena. Jo det stämde, det kom fler personer på söndagen och jag hade jättekul! Kram Kim

  Hej Trillingnöten: Jag försöker att fokusera signeringar och föreläsningar på hösten och skrivandet på våren. Men jag försöker också skriva under mina signerings/föreläsningsresor, det finns ju ändå inte så mycket att göra när jag sitter ensam på ett hotellrum och jag bär ju alltid mina berättelser inom mig, så det är lätt att sätta sig ned och bara skriva. Kram Kim

  Hej Jonna, tack själv. Det var jättekul att vi fick tid att prata med varandra. Hoppas vi ses snart igen! Kram Kim

  Hej Eva. Jo, jag hade jättekul. Det var en lugn, givande och mycket intressant helg. Saknade bara vår middag... Hoppas ni mår bättre nu. Kram Kim

  Hej Katarina: Ja, det är så kul att träffa alla dessa intressanta människor med så många berättelser inom sig. Du måste ju också träffa många nya människor, eller hur? Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!