Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 23 mars 2011

Elisabeth Taylor är död

Har varit fascinerad av Elisabeth Taylor ända sedan jag såg henne första gången i filmen Lassie. Tror säkert att det egentligen var hunden som fängslade mig den gången, men när jag upptäckte att den där flickan som var med i filmen även fanns med i andra filmer, tyckte jag det var spännande att se Elisabeth Taylor växa upp och gifta sig ett antal gånger med Richard Burton.

En av de filmer som etsat sig fast i mitt minne är Cleopatra, där Elisabeth Taylor var helt fantastisk. Den filmen etsade fast Egypten inom mig och en spirande längtan om att resa dit började växa inom mig. Det resulterade i min bok Faraos förbannelse i slutändan. Ja, tänk vilka omvägar livet kan ta ibland...

Idag den 23 mars 2011 dog Elisabeth Taylor när hennes hjärta gav upp. Hon blev endast 79 år gammal.

Elisabeth Taylor föddes i London 27 februari 1932 och hade dubbelt brittiskt och amerikanskt medborgarskap. Hennes föräldrar var från USA men hade sedan några år bott i Storbritannien när Elisabeth föddes.

Redan direkt hon hade lärt sig gå började Elisabeth ta balettlektioner och hennes klass fick uppträda för den engelska kungafamiljen.

Vid sju års ålder flyttade Elisabet till USA tillsammans med sina föräldrar och de bosatte sig i Los Angeles. En talangscout uppmärksammade hennes skönhet. Elisabeth Taylor skrev sitt första filmkontrakt som nioåring, och debuterade 1943 i filmen There's One Born Every Minute.


Sitt genombrott fick Elisabeth Taylor som elvaåring i filmen Lassie på äventyr (1943). Hon blev snabbt en populär barnstjärna.

Hon blev en firad karaktärsskådespelerska och har fått två Oscars, i filmerna Inte för pengar och Vem är rädd för Virginia Woolf.

Elisabeth Taylor, eller Liz Taylor som hon ofta kallades, ingick sitt första äktenskap som 18-åring. Under sin livstid kom hon att gifta sig åtta gånger. Två av dessa med Richard Burton.

Elisabeth Taylors hjärtproblem har varit jobbigt för henne och Tidningen Globe återger ett samtal som Elizabeth Taylors vän Mel Ferrer uppges ha haft med flera källor. - Hon kunde inte vänta på att få komma till himlen. Med tårar i ögonen sa hon till mig: "Jag kommer inte ha ont längre. Jag kommer att vara tillsammans med Richard (Burton, reds. anm). Det är allt jag bryr mig om."

Det är så jag alltid kommer att minnas Elisabeth Taylor, tillsammans med Richard Burton, deras eviga "hat/kärlek". De två var ämnade för varandra, även om de inte alltid förstod det. Nu har de äntligen återförenats, förhoppningsvis för evigt den här gången...

En stjärna har slocknat på jorden, men tänts i himlen istället...

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

5 kommentarer:

 1. Det är sorgligt. Hon var verkligen en riktig stjärna.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så vacker hon var denna stjärna och en underbar skådespelare dessutom. Mitt första minne av henne är som ditt i 'Lassie på äventyr'. En sådan stark bild hon skapade av den unga flickan. Vi får tacka för att hon bjöd på sig på alla möjliga sätt under sitt liv. Kram Ebba

  SvaraRadera
 3. Sorgligt när jag läste det! Jag började tänka "men hon som var så ung"...jag trodde hon var runt 65 kanske...sen såg jag 79...hon var en riktig stjärna minsann!

  SvaraRadera
 4. Vilket otroligt liv hon har levt, Elizabeth Taylor! Jag är lite för ung för att ha upplevt hennes mest intensiva filmperiod, däremot har hon ju funnits i media så länge jag kan minnas och naturligtvis har man hört om både det hon gjort och om hennes många män och vänskap med Michael Jackson. Sannerligen var hon en färgstark person och allt annat än vanlig.

  SvaraRadera
 5. Hej Annelie
  Ja, hon var verkligen en riktig filmstjärna!
  Kram Kim

  Hej Ebba
  Ja, Elisabeth Taylor var enastående.
  kram Kim

  Hej Trillingnöten
  Ja tänk vad skönhetsoperationer kan göra med folks utseende... Men dessutom var hon naturligt vacker!
  Kram Kim

  Hej Ingrid
  Nu blev jag nyfiken... Hur gammal är du? Ja, Liz Taylor har alltid sett till att synas i medierna. Men även i filmens värld, vilket har givit mig många oförglömliga minnen.
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!