Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 12 juni 2011

Boktips: Molly Moon

Första gången jag stötte på Molly Moon var när jag var och signerade. Jag fångades av det glittriga omslaget som stod på hyllan framför mig. Innan jag gick hem hade jag läst baksidestexten, fångats av den och köpte med mig boken.

Molly Moons fantastiska bok om Hypnos
Molly Moon är en osäker, föga tilldragande och impopulär 10-åring som har tillbringat hela sitt liv på ett eländigt barnhem skött av en hårig, monstruös föreståndare. Molly har vant sig vid att klara av den förskräckliga föreståndarens oförskämdheter och de andra barnens hån. Men när hennes enda vän, Rocky, blir adopterad och lämnar barnhemmet flyr Molly till sin sista tillflyktsort i denna elaka värld - biblioteket. Där hittar Molly en mystisk bok om hypnos och upptäcker att hon har en mycket speciell talang. Snart hypnotiserar hon kokerskan att servera fantastiska italienska maträtter och föreståndaren att göra en hatt av ett par trosor. Sedan hypnotiserar hon domaren i en talangtävling och ger sig iväg för att hitta sin förlorade vän. Hon hamnar i New York där hon använder sina hypnotiska talanger för att bli en stor stjärna i en Broadwayshow. Men i Mollys spår finns den ondskefulle professor Nockman, som är fast besluten att använda Mollys hypnotiska makt i ett spektakulärt brott.  

Året därpå kom efterföljande, som var glittrande i guld. Eftersom jag tyckte MYCKET om den första boken om Molly Moon inhandlades nästa bok direkt.

Molly Moon stannar tiden
Molly Moon har slagit sig ner på barnhemmet tillsammans med Rocky. Allt hade varit perfekt om hon bara inte hade lovat att aldrig mer använda sig av hypnos.

Men när Molly får veta att den amerikanske mångmiljonären Primo Cell har hypnotiserat flera världsberömda filmstjärnor till att lyda hans minsta vink, måste hon bryta löftet och ingripa.

Tillsammans med Rocky och hunden Petula reser hon till Hollywood men väl där inser de att Primo är en mycket farligare motståndare än de hade kunnat ana. Primo, som är en mycket skicklig hypnotisör, tror i sin tur att det är en enkel match att kontrollera två barns sinnen, men vad han inte vet är att Molly har upptäckt en ny otrolig förmåga. Hennes hypnotiska ögon kan faktiskt stanna tiden ...


Tredje boken om flickan Molly Moon var lika bra som de två första.

Molly Moons hypnotiska tidsresa
Molly Moon och den trogna Petula befinner sig i stor fara när de kidnappas och förs genom tiden till 1800-talets Indien. Här möter de en rik och ondskefull maharadja som är besatt av tanken på att ta över världen. Maharadjan är rasande på Molly för att hon förstört hans planer när hon hindrade Primo Cell från att bli USA:s president. Maharadjan har bestämt sig för att kidnappa Molly innan hon hittar den fantastiska boken om hypnos och lär sig hypnotisera. Problemet är bara att hans medhjälpare har svårt för att hitta rätt i tiden och gång på gång för tillbaka fel Molly. Snart befinner sig fyra olika Molly i maharadjans palats och det är bara en av dem som kan rädda dem och världen från undergång. Nu måste Molly pressa sina hypnotiska talanger till det yttersta för att rädda dem alla.

 
Molly Moonböckerna överraskar och är riktigt finurliga, riktiga sträckläsarböcker.

Molly Moon, Micky Minus och tankemaskinen
Molly Moon vet vad du tänker - på riktigt!
Äntligen är den här! Den hett efterlängtade fjärde delen om den fantastiska hypnotisören, tidsstopparen och tidsresenären Molly Moon. Tillsammans med bästisen Rocky och hunden Petula tar hon oss med på ett svindlande äventyr genom tid och rum i jakten på sin kidnappade tvillingbror!

Molly Moon är fast besluten att återförenas med sin försvunne tvillingbror Micky. Men innan hon kan rädda honom måste hon hitta honom och han kan finnas var som helst i världen! Som tur är har hon stor användning av sina förmågor att hypnotisera, resa i tiden samt även att stoppa den, men det räcker inte långt när hon stöter på en dockliknande skurk vars plan är att utveckla världens största hjärna! Kan Molly, hennes trofasta hund Petula och bästisen Rocky dra nytta av Mollys nyupptäckta hemliga vapen tankeläsning för att besegra den smarta dockan och hennes hemska tankemaskin?

Här har du en liten tunn bok om Molly Moon.

Molly Moon och dominoeffekten
Efter flera dagar instängd på hotellet i ett mörkt rum och med lapp för höger öga, bestämmer sig Molly för att ta en promenad i parken med hunden Petula. Utanför hotellet sitter en hemlös man och spelar domino med dem som passerar förbi. När Molly går förbi ser hon att en välklädd man som trots att han förlorar inte vill ge den hemlöse mannen några pengar.

Molly vill ge mannen en läxa och hypnotiserar honom, inte med sina ögon utan med sin pendel. Hon bestämmer att han ska byta plats med den hemlöse mannen en tid. Ett beslut som sätter igång en dominoeffekt av händelser som inte bara påverkar de båda männen utan även Molly och stackars Petula.


Den här boken är alldeles ny, så den har jag ännu inte hunnit läsa. Jag tycker det är tråkigt att förlaget har gått ifrån de fängslande, "hypnotiska" omslagen. Men trots lite tråkigare omslag kommer jag givetvis att läsa även denna bok, eftersom jag är en fan av Molly Moon-böckerna.

Molly Moon och förvandlingstricket
Molly Moon är tillbaka och än en gång får hon nytta av sina fantastiska förmågor. Läsaren kommer inte att ha en lugn sekund i detta fartfyllda äventyr!

Molly Moon är en mästerhypnotisör, tidsresenär, tankeläsare och - hon kan stanna tiden. Nu har hon upptäckt ännu en förmåga: Hon och hennes tvillingbror Micky kan ändra utseende och förvandlas till vem och vad som helst! De kan förvandla sig till nyckelpigor, hundar, till och med andra människor. Inget är för svårt så länge de kan se det de förvandlar sig till.

Svårigheten är att hitta tillbaka till sin egen kropp och det har Molly ingen aning om hur man gör. Lösningen finns i boken Hypnos: Avancerade konster men den har blivit stulen av en farlig hypnotisör som vill använda sig av förvandlingstricket för att ta över världen. Kommer Molly att hinna bli sig själv i tid för att förhindra en katastrof?


Molly Moon och förvandlingstricket är den femte delen i succéserien om barnhemsflickan Molly som upptäcker att hon har en rad olika talanger. Sedan den släpptes 2002 har böckerna getts ut i 36 länder och vunnit flera utmärkelser.


Det här är perfekta sommarläsningsböcker, eftersom de är så spännande att du inte vill sluta läsa dem! Böcker med mycket fantasi, oväntade vändningar och upplösningar. 

Ha en trevlig läsning!

Fler boktips hittar du här.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

9 kommentarer:

 1. Jag har två Molly Moon böcker men har inte läst någon av dem än. Jag fastnade också för framsidan. Nu är det nog dags för både mig och de äldsta barnen att läsa dem. :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Åhh - vilka häftiga böcker:-) Tidsresor är ju så härliga.
  Håller med om att senaste omslaget är trist om man jämför med de andra som ser magiska ut.
  Kram Ebba

  SvaraRadera
 3. Hej Anneli
  Åh, vad roligt att du har två Molly Moonböcker hemma. Sätt igång och läs och berätta om du också fängslades av böckerna!
  Kram Kim

  Hej Ebba
  Ja, tidsresor är något jag älskar! Kan du förstå att de går ifrån sådana fina omslag till något så trist...
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Åh så kul att du uppmärksammar dessa böcker. Vår Malin har läst några av dem på engelska och gillade dem. Passar det både tjejer och killar tycker du, eller mest tjejer? Jag brukar försöka se till att barnen läser brett och inte hamnar i könsbundna böcker, men en del böcker är SÅ tjejiga att det inte skulle gå att lura på dem på Johan och tvärtom. Vill också gärna att barnen läser böcker med både tjejer och killar i huvudrollerna.

  SvaraRadera
 5. Hej Ingrid
  Tycker absolut det passar både tjejer och killar eftersom det är både en tjej och en kille i berättelsen OCH en hund! Den här tror jag säkert Johan skulle tycka om, för den är verkligen annorlunda, eller rättare sagt DE, för alla böckerna är mycket läsvärda!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 6. Tack Kim! Jag såg just att om Malin läser svenska på Sofia distans (som är en skola över nätet för oss som bor utomlands), så läser de en av dessa böcker! Kul! Ska kolla vilka de har inne på vårt bibliotek när vi kommer HEM snart.

  SvaraRadera
 7. Hej Ingrid
  Oj, DET lät kul! Ska bli spännande att höra vilken av böckerna det är.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 8. Hej kim jag tycker också att deär jättespännande men jag har bara läst 2 böcker så jag ska låna de andra. Och så tipsar jag dig en jätte bra bok den heter " Jakten på WondLa" den är suuuuuper bra!!!!!!!!! och så tipsar jag dig att läsa "Extra en morgon stod hon bara där".
  Igentligen har jag 1000 böcker till att tipsa men orkar inte skriva alla nu:P
  MVH Anna <3 :D

  SvaraRadera
 9. Hej Anna
  Ja, du kommer att tycka lika bra om de andra som de två första.
  Tack för tipset. Ska kika på de där böckerna.
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!