Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 15 oktober 2011

Boktips: Pansarhjärta

Det här var en riktig nagelbitare, otroligt spännande. Jag kände mig lätt schizofren när jag läste den här boken på min Läsplatta, samtidigt som jag lyssnade på Jo Nesbös bok Rödhake. Det värsta var väl att båda böckerna var lika spännande och jag ville både lyssna och läsa båda. Helst samtidigt, men det skulle ha förtagit spänning, så jag lyssnade på Rödhake under promenaderna och läste Pansarhjärta i lugn och ro på kvällarna. Eller lugn och ro är nog fel att säga, för det var allt med hjärtat i halsgropen som jag tog mig igenom flera av bokens kapitel.

När man blir levande begravd i ett snöskred och bröstkorgen trycks så hårt samman av snön att lungorna inte kan fyllas, har man bara syret i blodet kvar att leva på. Det räcker i ganska exakt fyra ­minuter. Tillståndet kallas pansarhjärta.
Två kvinnor hittas mördade i Oslo, bägge har drunk­nat i sitt eget blod. Mysteriet som polisen står inför är att sticksåren i ansiktet på de döda har tillfogats från insidan av munnen. 

Kaja Solness vid Oslopolisen skickas till Hongkong för att leta upp den man som är Norges enda specialist på seriemord. Den alkoholiserade polismannen har gömt sig någonstans i miljonstaden, på flykt från demonerna i ett tidigare mordfall, minnena av kvinnan han älskar och den kinesiska maffian. Hans namn är Harry Hole.
Högst motvilligt och tvärtemot ledningens uttryck­liga order drar Harry igång en egen utredning tillsammans med Kaja. De hittar snart ett tydligt samband: ett flertal personer, däribland de mördade kvinnorna, befann sig för en tid sedan på fjälltur och övernattade i samma stuga. Och en efter en mister de livet…
Pansarhjärta är en thriller som utspelar sig i Oslo, Kongo, de norska fjällen, Leipzig och Hongkong. Det är en historia om hat, kärlek, smärta och girighet.
Med sina åtta romaner om kriminalkommissarien Harry Hole har Jo Nesbø nått enorm framgång både i sitt hemland Norge och utomlands. Böckerna har översatts till trettio språk, fått mängder av priser och utmärkelser och slår ständigt nya försäljningsrekord. Jo Nesbø ses i dag som en av Europas viktigaste och största kriminalförfattare.


Pansarhjärta av Jo Nesbö är ännu en bok som jag varmt rekommenderar dig som vill ha en stunds fängslande läsning!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

3 kommentarer:

 1. Pansarhjärta är den enda jag har kvar om Harry Hole nu, jag har velat dra ut på det lite. Dessbättre har jag sett att det är en ny på gång i januari.

  SvaraRadera
 2. Hej Monika
  Jag har några fler kvar av honom. Härligt att höra att det kommer en ny bok i januari. Hoppas den kommer som e-bok eller ljudbok!
  Kram Kim

  Hej Mochride
  Ja, den är verkligen läsvärd!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!