Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 29 november 2011

"Författaren väver skickligt ihop olika levnadsöden..." BTJ:s recension av På liv och död i andra världskrigets skugga


"Theo och Ramona hamnar den här gången i andra världskrigets Tyskland; mitt i händelsernas centrum kastas de in i en tillvaro på liv och död. Precis som i de föregående delarna handlar det om en tidsresa bakåt i tiden och det är lika spännande att följa med Theo och Ramona den här gången. 

Nu har de hamnat i en tid som inte ligger så väldigt långt från vår egen och som har beskrivits i otaliga böcker och filmer: det andra världskriget. Barnen har blivit ungdomar och lite mer vuxna, vilket gör att boken passar även lite äldre barn. 

Författaren väver skickligt ihop olika levnadsöden och läsaren får stifta bekantskap med flera miljöer, men det blir aldrig långtråkigt eller för svårt att följa med i handlingen. Genom att beskriva händelser från olika sidor, t.ex den tyska familjen eller judarna i koncentrationslägren, för man en översikt som skapar perspektiv och ger boken en extra dimension. 

Indelningen i många, korta kapitel hjälper till att göra den relativt lättläst och lättöverskådlig, trots antalet sidor. 

Författarens vilja att göra berättelsen verklighetstrogen och spännande lyser igenom och det är en bok som skulle fungera mycket bra som högläsningsbok. I slutet finns också en faktadel med viktiga årtal, personer och en förklarande ordlista." BTJ:s lektör Agneta Blomgren.

Kan en recension bli bättre än så här? Förstår du hur glad jag blev över de här orden? Har lagt ned otroligt mycket arbete på mina båda böcker om andra världskriget: På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa, därför känns det otroligt härligt att få läsa ett sådant här omdöme.

Även På flykt från andra världskrigets fasa fick jättefint omdöme från BTJ. Det omdömet kan du läsa här.

Varje gång jag har skrivit en bok som fått så fina recensioner undrar jag om jag ska lyckas skriva ännu en bra bok. Tydligen har jag gjort det, för alla mina 19 böcker har fått jättefina lovord. Läs mer om alla böckerna här.

Nu ska jag jobba vidare med Mayafolkets hemlighet som blir den 17:e boken i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. Känner att jag ställer höga krav på mig själv, eftersom läsarna sannolikt förväntar sig en ännu bättre bok nästa gång. Lovar försöka skriva en sådan!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

8 kommentarer:

 1. Vad kul! Grattis till ännu en fin recension!

  SvaraRadera
 2. Stort GRATTIS Kim!

  Arbetet du lagt ner lyser med säkerhet igenom:-)

  Jag vet inte om jag minns att du från början planerade att skriva 2 böcker om 2:a världskriget - eller krävde de att bli skrivna?

  Kram Ebba

  SvaraRadera
 3. Tack Peter!
  Kram Kim

  Tack Joanna.
  Ja, jag blev jätteglad för den här fina recensionen.
  Kram Kim

  Hej Ebba
  Tack vännen.
  Nej, tanken var bara att det skulle bli en bok om andra världskriget, men de krävde faktiskt att bli skrivna, något som jag har berättat om i början av båda böckerna. Det var en röst som pockade på att få göra sig hörd!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Vad kul Kim! Man får aldrig nog av bra recensioner! :D

  SvaraRadera
 5. Åh vad härligt! Grattis och lycka till med försäljningen! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Toppen, toppen Kim!! Sug i dig, det är du väl värd! Förstår att du ställer höga krav på dig inför kommande böcker, men det är säkert bra för då blir du själv ännu mer nöjd med det slutgiltiga resultatet och nya fina recensioner som kommer efter det :) .
  Nu är jag på gång och börjar komma ifatt ordentligt. Underbart!

  SvaraRadera
 7. Hej Jonna
  Nej, absolut inte!
  Kram Kim

  Hej Anneli
  Tack! Ja, försäljningen snurrar på!
  Kram Kim

  Hej Ingrid
  Tack! Ja, jag njuter!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!