Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 30 december 2011

Boktips: Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear

Det här är en bok som jag säkert aldrig hade plockat till mig själv i bibliotekshyllan. Men som tur är har jag en bibliotekarie som vet vad jag tycker om. Hon hade lagt ned den här ljudboken tillsammans med alla de faktaböcker jag hade beställt.


Jag älskade Maisie Dobbs från allra första raden. Bokens starka huvudperson, hennes hjärnvilja och hur hon modigt går mot strömmen imponerade på mig. Maisie Dobbs och den tid hon lever i känns levande, hon blir min vän och låter mig vara med och uppleva det hon gör. 

Jag har blivit en stor fan till Jacqueline Winspear och väntar med iver på hennes nästa bok om Maisie Dobbs. Hittills har det tyvärr bara kommit ut tre stycken.

För alla som älskar Agatha Christie och Alexander McCall Smith kommer nu Jacqueline Winspears böcker om Maisie Dobbs. Handlingen utspelar sig på 1930-talet i London och Maisie Dobbs är en ung, modig privatspanare som med sin intelligens och klokhet löser fall som polisen går bet på.
Unga, modiga Maisie Dobbs har nyligen startat sin egna privatdetektivbyrå i London. Året är 1929 och Maisie är på många sätt en ovanlig person. Hon är kvinna och  privatspanare och hon började sin bana med att arbeta som  tjänsteflicka i ett aristokratiskt hem i London. Tack vare sin husmors försorg, som såg att flickan hade läshuvud, fick hon studera i Cambridge och tog sedan tjänst som sjuksköterska under första världskriget. Där träffade hon en läkare som blev hennes stora kärlek men han försvann under kriget. Detta gör att Maisie, trots sin ungdom,  besitter en visdom, erfarenhet och styrka som kommer väl till pass i hennes första fall. En krigsveteran dör plötsligt efter att ha skrivit över alla sina tillgångar på ett hem för krigsskadade unga män. Maisie kontaktas av mannens svåger som misstänker att hans hustru är otrogen och vill att Maisie ska skugga kvinnan. Det visar sig att hon i själva verket varje dag reser med bussen till den plats där hennes bror ligger begraven.
Jacqueline Winspear är född och uppvuxen i England men lever idag i Kalifornien med sin man. Hittills har tre böcker om Maisie Dobbs utkommit och alla har legat på de amerikanska bästsäljarlistorna.

Här ser du de andra två böckerna:
Att berätta om den här författarens otroligt fina böcker, är min lilla nyårsgåva till dig kära bloggläsare. Hoppas du tar dig tid att läsa dem och att även du kommer att älska böckerna om Maisie Dobbs.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

6 kommentarer:

 1. Vilket superfint tips! Jag ska ta det till mig när jag går till biblioteket nästa gång :) Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Hej Trillingnöten
  Härligt att höra. Ser fram emot att få läsa vad du tycker om böckerna av Jacqueline Winspear!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. TAck för tips! Å så fint omslag!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset Kim! De här böckerna skall jag leta upp. Önskar dig ett riktigt härligt nytt år med många nya läsare av dina böcker! Kram från Monika

  SvaraRadera
 5. Hej My Myself
  Njut av böckerna. Ja, jag håller med dig om omslaget!
  Kram Kim

  Hej Monika
  Tror säkert du kommer att tycka lika mycket om dem som jag har gjort. Önskar dig detsamma vännen!
  Kramar från Kim

  SvaraRadera
 6. Tack för "presenten"! Tror verkligen att jag också skulle gilla den!!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!