Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 21 februari 2012

Barnens Bibliotek, en bra sida för skrivsugna!

Barnens bibliotek är en jättebra sajt för alla åldrar. Den riktar sig till barn, men den är användbar även för skrivsugna vuxna.

Här är sidorna  för dig som gillar att skriva! För dig som behöver inspiration och tips! För dig som vill prata med andra om skrivande och brevväxla! För dig som undrar hur en bok blir till, och mycket mer...!

Här finns bok och länktips, Bli författare, Skrivarläger, Inspiration, Skrivtips, Tävlingar, Månadens novell, Brevvänner och Skrivhörnet.

Här får du skrivtips: Att bli författare kräver träning, träning och ännu mer träning. Det är inte ens säkert att den som redan gett ut en bok får se sin nästa bok utgiven.

Författare är ett yrke precis som andra och man behöver utbildning för att bli det. Var med på skrivarverksstäder och åk på skrivarläger. Det finns högskoleutbildningar också för författare. De kan heta till exempel "litterär gestaltning".

Den yngsta författaren (debutant) vi hittat när vi frågat förlagen är 22 år. Så räkna inte med att få din bok utgiven som barn eller tonåring. Oftast har man helt enkelt inte lärt sig tillräckligt om dialog och hur man beskriver folk och miljöer förrän man blir lite äldre.

 Tips på vägen...
-Det kan också vara bra att låta andra läsa ditt manus och be dom tycka till. Då får du inte bli ledsen när de föreslår ändringar. Det är lätt att bli blind för sin egen text. Man ser inte konstiga meningar, upprepning, klumpig dialog och annat när man skrivit själv. Så är det för oss alla.

- Skicka till rätt förlag.Titta på förlagets hemsida, vad ger de ut för typ av böcker? Om ett förlag bara ger ut deckare är det ingen idé att skicka in dikter.

Verkar det vara en sida som passar dig? Kika in och klicka runt på alla de olika flikarna. Du kommer att hitta MASSOR av nyttiga saker. Du behöver inte vara medlem och logga in för att hoppa runt bland sidorna.

Hoppas du kan få lite hjälp på vägen till att få din berättelse publicerad, hitta rätt förlag, eller rätt skrivarläger.

Kramisar Kim


Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

3 kommentarer:

 1. Jättetrevlig hemsida! Den gillade jag. Vem står bakom?

  SvaraRadera
 2. Hej Ingrid
  Är lite osäker på vem som står bakom sidan, biblioteken, kulturrådet...
  Har faktiskt inte tänkt i de banorna!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Ha ha, jag tänkte på något som inte du tänkt på. Nu känner jag mig smart ;) . Kram.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!