Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 30 april 2012

Vad gör en författare?

Vad gör egentligen en författare? Jo, det är en person som skriver. Till exempel romaner, noveller, artiklar, faktaböcker och poesi.  Som författare räknas man när man skriver skönlitteratur. Det finns andra skrivande personer, till exempel journalister och informatörer.

Yrket författare har inte funnits så länge. Det var först på 1700- och 1800-talet som författare började kunna försörja sig på sina böcker. Innan dess fick de flesta författare stöd av andra  personer för att kunna försörja sig. Läs mer här.

Det är inte alltid så lätt att försörja sig som författare, många har ett annat yrke vid sidan om.

Författare gör även andra saker än att skriva böcker.  Som författare får man resa runt och föreläsa om sina böcker, om hur det är att vara författare och så vidare. Författaren får också resa runt till bokhandlare och mässor för att signera sina böcker (skriva sitt namn i böckerna, det kallas autograf).

Vissa författare gör även bilderna som är inne i de bilderböcker som författaren har skrivit texten till. Men för det mesta är det en annan person som gör bilderna, en illustratör/tecknare.

Läs mer om en författares vardag här.
Läs även inlägget "Vad är en författare" här.
Du kan även läsa inlägget "Hur gammal ska man vara för att bli författare". Kan redan nu avslöja att den yngsta författaren var fyra år och den äldsta 96 år när de skrev sina första böcker. Det kan du läsa mer om i inlägget.

Om du letar skrivtips kan du kika här. Och om du vill gå skrivarutbildningar tittar du här!


Ja, nu vet du lite mer om vad en författare gör!

Kramisar Kim


Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

2 kommentarer:

 1. Det är nog inte så många som tänker på att författare har ett stort jobb innan de börjar skriva, men även efter att boken kommit ut.
  Tack för snygg artikel, jag sprider den vidare.
  Ha en underbar dag
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Anitha
  Tack för att du tyckte om det här inlägget och kommenterade. Jättekul att du sprider den. Har du sett mina "Dela-knappar" högst upp till höger. Där kan du lätt dela samtliga mina inlägg hur du vill!
  Detsamma! Åker snart iväg till Singapore!!! Pirrigt!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!