Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 16 augusti 2012

Nytt bokformat: Excess

Det händer hela tiden nya saker på bokmarknaden och det är svårt att hänga med i de snabba vändningarna.

Här är en nyhet, i alla fall för mig. Kanske har du hört talas om Excess tidigare?

excess® är ett nytt kvalitetsformat som kombinerar lätthet, varaktighet och bekvämlighet. Den kompakta formen och revolutionära layouten gör det möjligt att publicera en komplett bok med en minimal volym och utmärkt läsbarhet.

Det nya bokformatet är unikt och kommer ursprungligen från Holland. Kombinationen av bokens storlek på endast 8x12 centimeter och det tunna, exklusiva pappret bidrar till att enbart en hand krävs för att greppa boken samt vända blad. excess är tillverkad enligt gammal boktradition med trådbunden rygg och har därför betydligt längre livslängd än exempelvis en pocketbok.

Det nya smidiga formatet excess ges ut av Pocketförlaget, i nära samarbete med holländska Jongbloed bv. Excess är en inbunden bok med trådbunden rygg som tål läsning om och om igen, pärmarna är hårda och stabila och formatet endast 12x8 cm. Boken är lätt att ta med överallt och läsupplevelsen helt unik då man läser på tvären vilket möjliggör en textstorlek som är förvånande stor.

Här kan du se en film om boken och få en bra uppfattning om bokens storlek:


Tänk vad mycket nymodigheter det kommer hela tiden! Undrar om det här blir en succé, vad tror du?

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

6 kommentarer:

 1. Det är inte nytt, de försökte för ett år sedan oxå i butikerna men det blev ingen hit. Minns att jag bloggade pm det då. Och 2010 hittade jag det i Holland och filade inte då heller. Priset på dessa böcker är dessutom alldeles för högt; runt en hundring. Jag gillar inte att läsa så litet typsnitt. För folk som vill ha småsmå böcker tror jag snarare på läsplattan, där mängder med böcker får plats. Det finns ingen marknad för detta format.

  SvaraRadera
 2. ser väldigt jobbigt ut att läsa tycker jag :o
  jag läser hellre vanliga böcker:)

  SvaraRadera
 3. Inte så säker på att det inte finns en marknad. De säljer på rätt så bra, kanske är det en bra present? Eller att ha med sig utan att det tar plats. De säljer på ganska bra om man ser till fakta istf tyckande...12 nya titlar kommer i februari och maj-13.
  Håller med om att typsnittet känns lite knepig...
  När e-boken tagit mer marknad, och pappersboken minskar så kan detta vara ett alternativ till pocket osv. som med största sannolikhet försvinner på sikt. E-boken står idag för 80% av marknaden för författares backlist, en del som pocketboken hade förut....

  SvaraRadera
 4. Hej Anna
  Intressant! Håller med dig om att läsplatta är alldeles utmärkt, har själv en som jag är förtjust i. Tror inte heller att det finns någon marknad. Ska bli intressant att se om vi har rätt!
  Kram Kim

  Hej louice
  Ja, det gör jag också!
  Kram Kim

  Hej Carina
  Det var en intressant tanke. Många bra upplysningar, tack för att du delade med dig av det Carina.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag heter Anna och arbetar med excess. Tycker det är mycket intressant att läsa alla era synpunkter! Jag var själv extremt skeptisk innan jag prövat formatet, men är nu ett stort fan. Typsnittet är nästan exakt samma som i en vanlig pocket, jämför gärna. Vi får väldigt många "fan-mails" från folk som är helt sålda - så vill ni testa formatet får ni gärna maila mig på info@excess.nu så skickar vi gärna gratis läs-ex. Gå gärna in på vår Facebook-sida - där länkar vi till blogginlägg, tävlingar och artiklar om excess.

  Vänliga hälsningar,

  Anna Winberg

  SvaraRadera
 6. Hej Anna
  Vad roligt att du hörde av dig. Provar gärna det nya formatet för att kunna berätta mer om det här på min blogg. Mailar dig!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!