Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 14 september 2012

Nu har jag provat Excess format och tycker mycket om det. Jag har några exemplar att dela ut om du också vill prova!

För ett tag sedan berättade jag om det nya format Excess, ett pocketformat för böcker. Nu har jag provat att läsa böcker i det här formatet och jag måste säga att jag är mycket positivt överraskad.


För det första är boken inte större än min mobil, ja faktiskt lite mindre, om än något tjockare. Men eftersom sidorna är tryckta på tunt papper, kan gissa att det är bibelpapper, är boken ändå inte så värst tjock.

När jag vecklade ut boken var den bara något större än min mobil och fullt läslig. Boken ryms faktiskt i bakfickan, eller i den lilla handväskan. Jag är faktiskt mycket förtjust i det här formatet.

Det finns också en praktiskt läderpärm till boken.

Något som jag upptäckte när jag läste boken var att den väger nästan ingenting, vilket gör den perfekt som sängläsningsbok! Att boken fälls upp som den gör och läses åt "fel" håll, mot vad man är van vid, gör att det blir en riktig boksida av boken.

Det finns en hel del titlar att välja på. Om du vill veta mer om excessformatet kan du kika in på deras hemsida. Och det är precis som de skriver på sin hemsida: Det här är en stor läsupplevelse i ett litet format!

Vill du också prova? Jag har några böcker att dela ut. Skriv en kommentar i mitt blogginlägg och skicka mig din adress. Du kan maila mig om du går in under OM MIG här till höger på min blogg.

Ska bli spännande att höra vad du tycker om formatet!

Just nu är det mycket utlottning här på min blogg. Du har till exempel nedanstående tävling.
Dessutom lottar jag ut entré- och seminariebiljetter till bokmässan i Göteborg, samt utlottning av min bok Mysrys.

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok:  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Mayafolkets Hemlighet.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

27-30 september signerar jag mina böcker på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Du hittar mig i monter B09:20. Jag berättar om Mayafolkets Hemlighet på Unga Scenen torsdag 27/9 10.30-10.50. Varje dag lottar jag ut 10 gratis böcker på Bokmässan.

8 kommentarer:

 1. Jag har hela tiden varit anti formatet, men insett att det vore perfekt nu vid amning och pumpning. Så dyrt bara... Skulle gärna ta ett ex!

  SvaraRadera
 2. Testar gärna formatet om du har ett exemplar över... :-)
  Kram Eva
  ps. Min mailadress har du redan

  SvaraRadera
 3. Kommer du att ge ut dina böcker i excess format?
  Det ser spännnde ut, hur är det, bläddrar man uppåt? Skulle vara intresserad om du har ett ex över :)

  SvaraRadera
 4. Hej, Kim
  Jag har inte hunnit testa formatet ännu men är nyfiken på det. Skulle gärna vilja ha en bok :)
  Min mailadress är ylva.liljegren@telia.com

  SvaraRadera
 5. Hej Kim!
  Vad kul att du skriver om detta nya format!! Jag har inte heller prövat det, men har sett det lite i slutet på Englandstiden. Några på tunnelbanan och någon som satt på en bänk vid Johans tennis.
  Det verkar helt otroligt att en helt bok ska få plats där utan att det blir mikroskopiskt liten text... Kul att höra att du är så positiv!
  Jag vill gärna pröva om du har fler ex kvar. Det ska bli spännande att följa hur detta utvecklar sig. Det går mot mindre format. Pocketböcker är ju SÅ stort nu, just för att det är enklare att ta med (och så kanske pris förstås, men jag tycker annars hårda pärmar är något speciellt) och nu kommer dessa som är ÄNNU mindre.
  Mailar min adress, så hittar du hit om du vill hälsa på också ;) .
  Kram.

  SvaraRadera
 6. Hade gärna tagit ett ex om det finns över! Tycker det verkar smidigt och bra med en sådan liten bok. Min mailadress är tildaasvensson@gmail.com
  Kram :)

  SvaraRadera
 7. Hej Kim, jag som är intresserad av böcker m.m. skulle gärna vilja prova att läsa en bok i Excessformat, om du har någon över. Skickar ett mail. Kramar Isa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!